Tom Hanks va juca rolul principal într-un remake al comediei suedeze ”A Man Called Ove”, regizată de Hannes Holm, care a avut două nominalizări la Oscar în acest an şi a fost filmul străin cu cele mai mari încasări în 2016 în Statele Unite ale Americii, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hanks va fi şi producător al filmului, alături de Gary Goetzman, prin intermediul companiei lor, Playtone. Rita Wilson va produce, de asemenea, alături de Fredrik Wikstrom Nicastro, pentru SF Studios. 

”A Man Called Ove” a câştigat premiul pentru cea mai bună comedie la European Film Awards 2016.

Filmul are la bază un roman de debut semnat de Fredrik Backman, publicat în 2012, care a ajuns pe primul loc în clasamentul de volume bestseller întocmit de New York Times, top în care a rămas timp de 77 de săptămâni consecutive. Cartea a fost tradusă în 43 de limbi.

“A Man Called Ove” este unul dintre lungmetrajele incluse în strategia SF Studios de a produce filme în limba engleză pentru piaţa internaţională, cu talente din zona nordică. Primul film lansat de SF Studios cu acest scop a fost “Borg/ McEnroe”, cu Sverrir Gudnasson, Shia LaBeouf şi Stellan Skarsgard, regizat de Janus Metz. Pelicula a avut premiera recent, în deschiderea Festivalului de Film de la Toronto, şi este vândut în peste 150 de ţări.

În proiectul SF Studios vor mai urma thrillerul “Horizon Line”, scris de Josh Campbell şi Matt Stuecken, şi “I am Victor”, scris de Neal Purvis şi Robert Wade, pe baza unui roman semnat de Jo Nesbo, care urmează să fie lansat, producţia fiind regizată de Baltasar Kormakur.

Un alt proiect în care este implicat Tom Hanks este următorul film al lui Steven Spielberg, ”The Post”, în care îl va interpreta pe Ben Bradlee, editor al publicaţiei Washington Post.

Tom Hanks, născut pe 9 iulie 1956, este actor, regizor şi producător american de film, care a câştigat de două ori premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate în filmele ”Philadelphia” şi ”Forrest Gump”. Starul american a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru prestaţiile sale din filmele ”Vreau să fiu mare/ Big”, ”Salvaţi soldatul Ryan” şi ”Naufragiatul”. În palmaresul său se mai află patru Globuri de Aur şi un Urs de Argint, câştigat la Festivalul de Film de la Berlin în 1994, pentru ”Philadelphia”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.