Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu între 5 şi 8 august, pentur al 15-lea an. Timp de patru zile, vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitaţi speciali: programul include mai mult de 30 de producţii, unele recent premiate la TIFF Cluj-Napoca, precum şi premiere româneşti în prezenţa echipelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţiile vor avea loc în Piaţa Mică, Muzeul Naţional în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) şi la Cine Gold, cu respectarea măsurilor de siguranţă aflate în vigoare.

În prima zi de festival, joi, 5 august, la Muzeul Naţional în aer liber Astra, sibienii vor putea urmări în premieră, alături de echipa filmului, documentarul "România Sălbatică" (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), cel mai iubit film românesc de la TIFF 2021, unde a obţinut Premiul Publicului. Iniţiat în urmă cu 10 ani, "România Sălbatică" este cel mai amplu proiect de fotografie şi film documentar dedicat naturii din România.

Tot joi, 5 august, în prezenţa echipei, va fi proiectat şi filmul "Asta-i viaţa/ La vida era eso" (r. David Martín de los Santos, cu Florin Piersic Jr.), în Piaţa Mică. O poveste emoţionantă despre întâlnirea dintre două femei din generaţii diferite.


În selecţia TIFF Sibiu se regăsesc şi cele mai aşteptate filme româneşti ale anului.

Joi, 5 august, "Otto Barbarul" (r. Ruxandra Ghiţescu), desemnat Cel mai bun film românesc (lungmetraj) la TIFF 2021, va fi proiectat la Cine Gold, în timp ce thriller-ul "Neidentificat" (r. Bogdan George Apetri), distins cu Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, rulează în prezenţa realizatorilor vineri, 6 august, tot la Cine Gold.

Sâmbătă, 7 august, cei aflaţi în Sibiu au ocazia să urmărească în proiecţie specială, avându-i ca invitaţi pe realizatori, producţiile "Tata mută munţii", cel de-al doilea film de lungmetraj semnat de Daniel Sandu, cunoscut pentru "Un pas în urma serafimilor", "#Dogpoopgirl" (r. Andrei Huţuleac), considerat Cel mai bun film românesc de debut la TIFF 2021, precum şi "Complet necunoscuţi" (r. Octavian Strunilă), un remake românesc de succes al comediei-fenomen "Perfetti Sconosciuti".

Filmul care a deschis oficial ediţia 2021 a Festivalului de Film de la Cannes, "Annette" (r. Leos Carax), ajunge în premieră la Sibiu, în două proiecţii de festival: vineri, 6 august, în Parcarea supraterană Promenada Sibiu şi sâmbătă,  7 august, la Cine Gold.

Tot din selecţia Festivalului de Film de la Cannes (2021, Quinzaine des Realisateurs) este şi "Întregalde" (r. Radu Muntean), o poveste captivantă cu accente de thriller despre limitele generozităţii. Filmul va putea fi văzut duminică, 8 august, în Parcarea supraterană Promenada Mall. La eveniment va fi prezent regizorul filmului, Radu Muntean.

Începând de vineri, 6 august, până duminică, 8 august, la Cine Gold vor avea loc proiecţii pentru copii şi adolescenţi, în cadrul programului EducaTIFF. Selecţia cuprinde: animaţia fantasy "Nahuel şi cartea magică" (r. German Acuna), "Mami/ Petite Maman" (r. Céline Sciamma), o poveste cuceritoare nominalizată la Ursul de Aur de la Berlinale 2021 şi "Blană bombă" (r. Claudiu Mitcu), un film-documentar despre parcursul muzical al celor patru băieţi din trupa Blană Bombă.
Bilete disponibile pe tiff.eventbook.ro.

Proiecţiile TIFF Sibiu din Piaţa Mică şi din cadrul programului EducaTIFF la Cine Gold sunt cu intrare liberă, în baza rezervării unui bilet cu valoare 0.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.