Regizorii, scenariştii şi producătorii din regiune interesaţi de realizarea de seriale ori miniserii au un program dedicat lor la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, începând cu ediţia de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cineaştii din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Republica Moldova, Grecia, Turcia şi Georgia sunt invitaţi să participe la Drama Room, un program prin care vor primi mentorat din partea experţilor internaţionali.

Organizatorii îşi propun să le ofere cineaştilor din România şi din zona Mării Negre resursele necesare pentru a accesa industria producţiei de seriale, atât de prolifică în ultimii ani, îndrumându-i atât în ceea ce priveşte dezvoltarea conţinutului original, cât şi în demersul de finanţare a proiectelor.

Înscrierile au loc până pe 12 iulie, prin completarea unui formular online.

Prima ediţie Drama Room va avea loc online, în perioada 26 - 28 iulie 2021, şi va consta în sesiuni de mentorat pentru 15 participanţi, oferite în colaborare cu MIDPOINT Institute.

Programul include şi un eveniment cu prezenţă fizică, organizat cu sprijinul HBO România şi deschis tuturor acreditaţilor festivalului: prezentarea unui studiu de caz despre serialul „RUXX”, regizat de Iulia Rugină şi Octav Gheorghe, al cărui episod pilot va fi prezentat în premieră absolută la TIFF.

Tutorii primei ediţii sunt Marike Muselaers, unul dintre liderii Lumière Group, cu o experienţă vastă în vânzări, achiziţii şi co-producţii (Fortissimo Films, RTL Olanda), invitată şi moderatoare a unor dezbateri dedicate industriei la SerieSeries, Cannes şi Berlin, şi Gábor Krigler. După o colaborare îndelungată cu  HBO Ungaria, din poziţia de Creative Executive, Gábor a fondat Joyrider, o companie specializată în crearea şi dezvoltarea de seriale concepute pentru piaţa internaţională.

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc între 23 iulie şi 1 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.