Thrillerul psihologic „În flăcări/ Burning”, de Lee Chang-dong, premiat anul trecut la Cannes, va rula din 17 mai în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ecranizarea poveştii „Arderea hambarelor” a scriitorului japonez Haruki Murakami a fost premiată în 2018, la Cannes, de juriul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film).

Filmul spune povestea unui scriitor aspirant şi a unui bărbat bogat care devin rivali pentru dragostea aceleiaşi femei.

Din distribuţie fac parte Ah-in Yoo, Steven Yeun („Walking Dead”, „Okja”) şi Jong-seo Jun.

Lee Chang-dong şi-a început cariera în teatru la vârsta de 20 de ani, apoi a lucrat ca scriitor şi scenarist. Şi-a făcut debutul în regie de film cu „Green Fish”, care a fost urmat de „Peppermint Candy”, prezentat în secţiunea Quinzaine des Rélisateurs, paralelă Festivalului de la Cannes, în 2000. „Oasis”, al treilea său lungmetraj, chestionează natura comunicării dintre oameni.

În 2003, el a fost numit Ministru al Culturii şi Turismului, iar patru ani mai târziu a lansat „Secret Sunshine”. Cu al cincilea său film, „Poetry” (2010), a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de la Cannes.

„Burning” este al şaselea film al cineastului şi a fost recompensat cu 32 de premii. El s-a regăsit pe lista scurtă pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019.

În România, lungmetrajul va fi distribuit de Voodoo Films.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.