Thrillerele ”Noi, monştrii”, de Sebastian Ko, şi ”Sibylle”, de Michael Krummenacher, sunt incluse în programul ediţiei din acest an a Zilelor Filmului German şi pot fi vizionate sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 18.00, respectiv ora 20.00, la Cinemateca Eforie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimii ani, tinerii regizori germani sunt atraşi tot mai mult de filmele din zona horror şi thriller, în ciuda greutăţilor financiare întâmpinate de astfel de producţii. Deşi au la dispoziţie bugete modeste, aceşti regizori au avantajul de a nu fi rutinaţi şi mai ales de a fi dornici de experimente şi inovaţii”, notează criticii de la Süddeutscher Rundfunk.

Filmul lui Sebastian Ko este un thriller preponderent realist, cu premise narative de dramă a unei familii în disoluţie, dar care capătă pe parcurs surprinzătoare accente de comedie neagră. Pelicula propune întrebarea cât de departe suntem dispuşi să mergem pentru copii noştri şi oferă totodată un răspuns absolut tulburător.

Lansat în 2015, filmul a obţinut şapte premii, printre care la International Film Festival Reykjavik (2015) şi la International Film Festival Shanghai (2015), devenind astfel filmul german recent cu cele mai multe premii pentru regie.

Declarat de critica germană o adevărată surpriză, ”Sibylle”, filmul de debut lui Michael Krummenacher, este un thriller psihologic, pendulând între simbolic şi supranatural, ale cărui note de horror stilizat amintesc de Dario Argento şi Stanley Kubrick. O peliculă în care realitatea de zi cu zi face loc unei lumi imaginare, ameninţătoare, în care protagonista, arhitecta Sibylle, se pierde sub privirile noastre. Aflată în concediu în Italia, acesta este martora unei sinucideri, întâmplare care o marchează. În scurt timp, ea ajunge să se identifice tot mai mult cu tânăra care s-a sinucis, alunecând într-o psihoză fără ieşire.

Cea de a 11-a ediţie a Zilelor Filmului German are loc în perioada 4-10 noiembrie, la Cinemateca Eforie, iar ultima proiecţie este programată să aibă loc în clubul Control, şi este un eveniment organizat de Goethe-Institut. Cinefilii au ocazia să vizioneze 23 de roducţii - 12 lungmetraje şi 11 scurtmetraje.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.