"The Neverending Story/ Povestea fără sfârşit" - îndrăgitul roman fantasy al scriitorului Michael Ende, care a fost adaptat în celebrul film cult din 1984 - este readus pe marele ecran încă o dată, printr-un parteneriat între Michael Ende Productions şi producătorii de prestigiu See-Saw Films, care va readuce lumea Fantastica în cinematografe prin intermediul mai multor filme live-action, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Variety a aflat că, în ultimii ani, administratorii moştenirii lui Ende au fost interesaţi de peste tot în lume, inclusiv de studiouri şi de companii de streaming.

Publicată pentru prima dată în 1979, "Povestea fără sfârşit" a devenit un bestseller în Germania şi a fost tradusă în 45 de limbi, fiind vândută în milioane de exemplare în întreaga lume.

În centrul poveştii se află copilul stângaci, dar plin de imaginaţie, Bastian Balthasar Bux, care, în timp ce scapă de bătăuşi, descoperă cartea misterioasă "Povestea fără sfârşit", despre eroicul Atréyu şi misiunea sa de a salva tărâmul magic Fantastica - o lume cu dragoni, uriaşi, regate vaste şi mlaştini mortale - şi pe conducătoarea sa, Împărăteasa Copilăroasă, de la distrugerea de către o forţă cunoscută sub numele de "Nimicul". Dar cu cât citeşte mai mult, cu atât mai mult Bastian îşi dă seama că nu este un simplu spectator neimplicat şi în curând se trezeşte transportat chiar el în Fantastica, zburând în vârful dragonului norocos Falkor.

Următoarea sarcină pentru noul parteneriat format de See-Saw şi Michael Ende Productions va fi să găsească echipa de creaţie potrivită pentru a da viaţă romanului, înainte de a căuta parteneri de distribuţie.

Mai multe detalii legate de producţie - inclusiv numărul exact de filme care vor fi realizate - vor depinde de echipă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.