The Jazz Cave Festival va avea loc în perioada 16 - 18 august şi va cuprinde concerte de jazz, dar şi alte stiluri muzicale, expoziţii itinerante şi drumeţii în staţiunea turistică Peştera - Padina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia a treia a festivalului The Jazz Cave aduce o premieră: o a doua scenă pe care se vor desfăşura o parte din concerte - Zănoaga Dreamland. 

Aflată în campingul montan Zănoaga, la câteva sute de metri de Peştera Ialomiţei, scena Zănoaga Dreamland va găzdui concertele unor muzicieni situaţi stilistic la confluenţa dintre jazz şi muzica contemporană, dar şi jam sessions între artiştii invitaţi şi muzicieni amatori din rândul publicului, creând o atmosferă de conexiune, amplificată de cadrul natural al muntelui. Scena este gândită astfel încât să respecte şi să insufle respect pentru natură şi pentru oameni, muzica fiind atent aleasă astfel încât să adauge un plus de emoţie spaţiului. Concertele vor avea loc seara, începând cu ora 19.00 şi vor fi cu acces gratuit.

Campingul Zănoaga este singura zonă de campare din rezervaţia naturală Bucegi - un loc situat în pădure, la intrarea în Cheile Zănoagei, în vecinătatea Lacului Bolboci şi la răspântia a două poteci importante, de unde pleacă mai multe trasee turistice montane. Campingul oferă şi posibilităţi de cazare în cele 14 căsuţe sau în locurile speciale pentru corturi şi rulote.

Pe lângă concerte, Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa va organiza o serie de sesiuni de informare şi instruire pentru participanţii la evenimentele Zănoaga Dreamland, atingând aspecte precum conduita preventivă în drumeţiile montane, măsuri de prim ajutor şi orientare.

Ediţia a treia a The Jazz Cave Festival are loc în Peştera Ialomiţei şi omagiază diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri susţinute de formaţii apreciate din România, Bulgaria, Albania, Azerbaijan, Italia, Irlanda, Olanda, dar şi SUA şi Japonia.

Biletele sunt în valoare de 75 de lei pe zi (pentru recitalurile zilnice din peşteră) sau 150 lei (abonament cu acces la toate cele evenimentele festivalului) şi sunt disponibile pe platforma Entertix: https://shorturl.at/lprvU. Biletele includ accesul la concertele şi evenimente conexe din Padina, vizitarea Peşterii, a expoziţiei şi o degustare de vin.

Line-up Zănoaga Dreamland:

Miercuri, 16 August
19:00 - Sorina Rotaru & Alex Olteanu (România)
20:00 - Soul Serenade (România)
21:00 - Andrei Petrache Trio (România)

Joi 17 August
19.00 - Koszika & Szasz Csaba (România)
20.00 - Andrei Irimia Trio (România)
21.00 – Opening Theory (România)

18 August vineri – Zănoaga Dreamland
19.00 – Cristi Horia & Sorin Romanescu (România)
20.00 – Dreamland - Călin Stamatoiu & Co (România)
21.00 – Aleka, Chris Guilfoyle, Barry Donohue & Matthew Jacobson (Irlanda).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.