Legendara trupă britanică The Cure, condusă de carismaticul său frontman Robert Smith, 65 de ani, a lansat primul album din 2008, „Songs of a lost world”.
Albumul, care a primit deja recenzii foarte bune, este cel de-al 14-lea album de studio al trupei care şi-a lăsat amprenta asupra anilor 1980 şi 1990 cu hituri precum „Boys Don't Cry”, „Close To Me” şi „Friday I'm In Love”. „Songs of a lost world” este disponibil pe vinil, CD, casetă şi streaming.
Primele recenzii au fost extrem de pozitive, The Guardian numind „Songs of a lost world” cel mai bun album al trupei de la „Disintegration” din 1989.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
„Trupa este la cel mai înalt nivel artistic melancolic şi emoţionant, cu un sunet percutant pentru a se potrivi cu impactul emoţional al versurilor sale”, a scris cotidianul.
În „Songs of a lost world”, Robert Smith cântă despre melancolie, moarte şi doliu.
„Moartea este, din păcate, din ce în ce mai prezentă în fiecare zi. Când eşti mai tânăr, o romanticizezi. Apoi începe să se întâmple familiei şi prietenilor apropiaţi. Atunci este o poveste diferită”, a declarat el pentru BBC înainte de lansarea albumului.
Într-un videoclip care a însoţit lansarea albumului, Robert Smith a explicat că şi-a pierdut fratele şi „toate mătuşile şi unchii”.
Albumul este „secvenţiat în aşa fel încât să te ducă undeva”, a spus el într-un interviu publicat pe pagina de YouTube a trupei.
„Durează aproximativ 50 de minute şi ajungi într-un loc diferit de cel de unde ai plecat. Sper ca oamenii să reacţioneze la ea”, a adăugat Robert Smith.
The Cure nu a mai lansat un album de la „4.3 Dream”, în 2008. Dar trupa, formată în 1976 la Crawley în Sussex (sudul Angliei) şi care a vândut peste 30 de milioane de albume în întreaga lume, continuă să umple săli şi stadioane oriunde concertează.
În iulie 2018, The Cure a sărbătorit patruzeci de ani de activitate muzicală cu un concert de amploare pe peluza Hyde Park din Londra, în faţa a 65.000 de persoane.
Pentru a anunţa acest album, aşteptat cu nerăbdare de fani, trupa a ales să stârnească curiozitatea. Timp de o săptămână, la jumătatea lunii septembrie, trupa lui Robert Smith a trimis cărţi poştale negre pe care scria „Songs of a lost world” şi o dată, 1 noiembrie 2024. De asemenea, au pus o pancartă în faţa pub-ului The Railway din Crawley.
În pub-ul din acest orăşel din West Sussex, între Londra şi Brighton, au susţinut primul lor concert, în 1978.
Fanii au aşteptat mai bine de doi ani albumul „Songs of a lost world”. Robert Smith l-a anunţat în martie 2022 într-un interviu acordat în marja NME Awards, vorbind despre pregătirea a două albume. Primul, „Songs of a lost world”, urma să fie lansat în septembrie 2022.
De atunci, trupa a lansat o serie de piese inedite în cadrul turneului mondial „Shows of a lost” din 2023, printre care „Alone”, „Endsong”, „Nothing Is Forever” şi „I Can Never Say Goodbye”.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.