O jucărie sexuală creată pentru femei a fost retrasă de la CES, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, care are loc în Las Vegas, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Lora DiCarlo a spus că a fost invitată pentru a-şi prezenta vibratorul Ose la CES, după ce a câştigat un premiu în inovaţie. 

Organizatorii târgului, Consumer Technology Association, care au acordat premiul, au afirmat că au inclus dispozitivul din greşeală şi că pot retrage oricând orice prezentare imorală sau obscenă. 

Directorul executiv al companiei, Lora Haddock, a spus că CES şi CTA au o istorie a prejudecăţii de gen. 

Într-o declaraţie pentru The Next Web, CTA a spus: "Produsul nu se încadrează în niciuna dintre categoriile noastre existente şi nu ar fi trebuit să fie acceptată. Ne-am cerut scuze companiei pentru greşeală". 

Dar, într-o declaraţie de pe site-ul companiei Lora DiCarlo, Haddock citează mai multe exemple de alte produse dedicate femeilor, incluse la categoria de premii în care a fost vibratorul. 

"Două aspiratoare robotizate, un skateboard robotizat, patru jucării pentru copii, un însoţitor de cumpărături robotizat - se pare că toate interesele femeilor sunt acoperite, nu-i aşa?", a spus ea. "Ose se potriveşte la categoria robotică şi drone - şi chiar experţii CTA au fost de acord". 

Produsul a fost creat în parteneriat cu laboratorul de la Oregon State University şi are opt brevete pentru "robotică, biomimetică şi inginerie", a spus Haddock. 

"Considerăm că femeile şi minorităţile sexuale trebuie să-şi revendice locul în privinţa plăcerii şi a tehnologiei". 

Haddock a mai adăugat că la CES există un dublu standard în legătură cu produsele din această categorie la bărbaţi şi femei.

"Este permis ca sexualitatea masculină să fie explicită, cum ar fi un robot cu forme femeieşti ireale şi un dispozitiv de realitate virtuală pornografic", a mai spus ea. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.