Primăria şi Consiliul Local Craiova organizează, între 23 noiembrie 2018 şi 7 ianuarie 2019, Târgul de Crăciun, iar manifestarea va fi deschisă cu un concert susţinut de Gaşca Zurli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Primăriei Craiova, deschiderea oficială are loc vineri, de la ora 17.40.

“Cortina spectacolului se ridică vineri, 23 noiembrie, la orele 17.40, când, în Piaţa Mihai Viteazu, sunt aşteptaţi Renii lui Moş Crăciun, aduşi de artiştii de la Teatrul Colibri. Aprinderea celor peste un milion de luminiţe şi startul Sărbătorilor de iarnă o vor da anul acesta, la Craiova, cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni: Fetiţa Zurli, Vrăjimăturica, Tura Vura, Tanti Prezentatoarea, Truli, Clopoţel şi Zdrăngănel – Gaşca Zurli”, se arată în comunicat.

Acţiunile pregătite în acest an de autorităţile locale special pentru sărbătorile de iarnă vor avea loc în Piaţa Mihai Viteazu (Târgul de Crăciun, Patinoarul, spectacole) şi pe esplanada Teatrului Naţional Marin Sorescu (Orăşelul Copiilor).

Sursa citată precizează că cele mai importante acţiuni sunt dedicate copiilor care vor putea participa la numeroase ateliere interactive, de la decorare obiecte ceramică, pictură pe ipsos, realizare felicitări şi decorare globuleţe.

Totodată, pentru prima oară, copiii din Craiova sunt invitaţi să împodobească, aşa cum îşi doresc ei, un brad mare de Crăciun, ce va amplasat pe esplanada Teatrului Naţional – la Orăşelul Copiilor.

“Ne-am dorit foarte mult ca în acest an să le aducem o bucurie în plus tuturor copiilor şi să-i provocăm să facem împreună cel mai frumos brad din ţară. Astfel, fiecare copil va aduce un obiect şi, cu ajutorul celor de la RAADPFL Craiova, îl va pune chiar el în brad. În fiecare seară, copiii pot veni apoi cu părinţii, cu prietenii şi îşi pot admira globuleţul pe care l-au adus. Va fi un brad împodobit de copii, pe care să-l admire toată lumea”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Bradul va fi la dispoziţia copiilor începând cu data de 5 decembrie. 

Craiovenii care vor fi prezenţi la Târgul de Crăciun din Piaţa Mihai Viteazu vor avea ocazia, în zilele de 30 noiembrie, 07, 08, 14, 15, 21, 22 decembrie 2018, să asculte colinde şi să fredoneze împreună cu artiştii de la Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Steaua Sudului, Liceul de Artă Marin Sorescu, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Palatul Copiilor, Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.