Umberto Tozzi urmează să concerteze în 29 mai, la Sala Palatului din Bucureşti. Artistul câştigător al Globului de Aur şi nominalizat la Grammy, care în cinci decenii de carieră a înregistrat vânzări de peste 80 de milioane de discuri în întreaga lumea şi care a scris muzica pentru producţii marca Martin Scorsese, Quentin Tarantino şi Netflix, va cânta pentru prima oară în România, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul face parte oficial din „L’ultima Notte Rosa: The Final Tour”, turneul mondial de retragere al muzicianului.

Showman-ul şi-a pus semnătura, încă de la debutul său din anii ’70, pe melodii cunoscute de toată lumea precum „Gloria”, „Tu”, „Notte Rose” şi mai ales „Ti Amo”, cu care bunul său prieten Toto Cutugno a făcut istorie în muzica internaţională. De-a lungul carierei sale, Tozzi a colaborat cu mega-staruri precum Tina Turner, Cher, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Dalida, Monica Bellucci, Eros Ramazzotti, Patsy Kensit, Joe Cocker, Laura Pausini, Ricky Martin.

Este câştigător al Globului de Aur şi al multor alte premii internaţionale, artist nominalizat la Premiile Grammy, câştigător San Remo şi reprezentant al Italiei care a ocupat locul trei la Eurovision Song Contest.

Dincolo de discografia sa compusă din peste 20 de albume, complexitatea artistică a lui Umberto Tozzi s-a regăsit şi în lucrările sale din industria cinematografiei. Acesta şi-a pus amprenta originală şi semnătura pe mai multe coloane sonore ale unor producţii celebre, printre care: „The New Monsters" de Mario Monicelli, Dino Risi şi Ettore Scola (1977), „Flashdance" de Adrian Lyne (1983), „Asterix and Obelix: Mission Cleopatra" de Alain Chabat (2002), „Hostel" de Quentin Tarantino (2005), „The Wolf of Wall Street" de Martin Scorsese (2013), „Gloria Bell" de Sebastian Lelio (2018), „I,Tonya" de Margot Robbie (2018), „Spider Man dar From Home" de Jon Watts (2019) şi „La Casa de Papel 4" de Jesus Colmenar (2020), şi cele mai recente succese mondiale, producţiile Netflix: „Supersex" de Matteo Rovere, Francesco Carrozzini şi Francesca Mazzoleni (2024) şi „Griselda" de Andrés Baiz (2024).

„L’ultima Notte Rosa: The Final Tour” se întinde pe trei continente şi include zeci de concerte alături de trupa şi echipa lui de profesionişti.

Biletele pentru concertul din 29 mai, de la Sala Palatului, inclus în turneul oficial de retragere al lui Umberto Tozzi se pot achiziţiona din platformele  iabilet.ro şi more.com la preţurile promoţionale de 175 lei, 225 lei şi 275 lei, în funcţie de categoria selectată.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.