Lungmetrajul „Supernova”, regizat de Harry Macqueen, cu Stanley Tucci şi Colin Firth în rolurile principale, va rula în cinematografele româneşti începând cu 30 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama îi are în centru pe Sam şi Tusker. Ei sunt împreună de 20 de ani şi îi uneşte o iubire profundă. Dar în ultimii doi ani, de când Tusker a fost diagnosticat cu demenţă, viaţa lor s-a schimbat. Pentru că boala lui Tusker a avansat, Sam a fost nevoit să îşi anuleze toate planurile, devenind îngrijitorul permanent al partenerului său, iar timpul petrecut împreună a devenit prioritar.

Cei doi decid să facă o călătorie cu rulota, pentru a vizita locuri dragi din trecut şi pentru a se reîntâlni cu prietenii şi familia. În timpul acestei călătorii, ideile fiecăruia despre viitor se dovedesc a fi extrem de diferite, secretele lor sunt dezvăluite, iar relaţia lor este supusă unei mari încercări. Vor trebui să afle ce înseamnă iubirea faţă de celălalt, acum, când Tusker nu mai poate fi vindecat.

„«Supernova» este rezultatul unui îndelung şi dificil studiu făcut de mine, care s-a desfăşurat pe parcursul a trei ani. În această perioadă, am colaborat cu doctori specializaţi în demenţă din Anglia, alături de numeroase familii afectate de această boală cumplită.  Am văzut toate etapele şi toate efectele acestei boli, unele cazuri fiind publice, altele rămânând private”, spune regizorul.

„Pentru mine, acest proces a reprezentat una dintre cele mai profunde şi mai importante experienţe. Personajele pe care le veţi regăsi în «Supernova» reflectă încercarea mea de a arăta adevărul despre această boală, dintr-o perspectivă cât mai obiectivă şi originală. Am dorit să realizez un film puternic şi provocator despre ceea ce suntem în stare să facem pentru cei pe care îi iubim, o poveste intimă şi complexă care tratează una dintre cele mai mari întrebări existente: Cum putem să trăim, să iubim şi să râdem în continuare, chiar dacă ştim că sfârşitul este atât de aproape?”.

În rolurile principale sunt distribuiţi doi reputaţi actori: Colin Firth („A Single Man” şi „The King’s Speech”, pentru care a fost premiat cu Oscar), în rolul Sam, şi Stanley Tucci („The King’s Man” şi „The Lovely Bones”, care i-a adus o nominalizare la Oscar), în rolul Tusker.

Scenariul şi regia filmului sunt semnate de Harry Macqueen, iar producătorii sunt Emily Morgan de la Quiddity Films şi Tristan Goligher de la The Bureau.

„Supernova” este distribuit în cinematografele din România de Freealize, începând din 30 iulie 2021. Lungmetrajul va putea fi văzut în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ce se va desfăşura între 23 iulie şi 1 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.