Un al treilea membru al grupului K-pop BTS, Suga, a fost chemat vineri la serviciul militar în Coreea de Sud, dar va efectua un serviciu alternativ din motive medicale, a declarat pentru AFP agenţia HYBE, care reprezintă această trupă de băieţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În zece ani, grupul a devenit un fenomen cultural mondial, a adus sume colosale de bani economiei sud-coreene şi este urmărit de o "legiune" internaţională de fani cunoscută sub numele de ARMY.

Dar toţi bărbaţii sud-coreeni apţi fizic trebuie să efectueze un serviciu militar de cel puţin 18 luni. După ani de zile de dezbateri cu privire la faptul dacă BTS merită o scutire, Jin, cel mai în vârstă membru al grupului, şi-a început serviciul în decembrie, iar colegul J-Hope în aprilie.

SUGA "a început astăzi serviciul său alternativ", a declarat, vineri, pentru AFP, un responsabil al agenţiei HYBE.

Potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, Suga a fost "considerat inapt pentru serviciul regulat de luptă" şi îşi va încheia perioada de recrutare lucrând pentru serviciile sociale.

Motivele inaptitudinii lui Suga nu au fost dezvăluite, dar este probabil să fie legate ŕ o operaţie la umăr pe care a suferit-o în 2020, a relatat Yonhap.

Suga, pe numele său real Yoon-gi, a publicat vineri un mesaj pe Weverse în intenţia fanilor săi. "Am ajuns atât de departe datorită vouă", a scris el. "A venit timpul să-mi încep serviciul. Mă voi întoarce după ce îl voi finaliza cu sârguinţă.... Ne vedem în 2025!". 

Analiştii se întreabă care va fi viitorul grupului după ce toţi cei şapte membri vor fi eliberaţi din serviciul militar.

Unele vedete K-pop masculine au întâmpinat dificultăţi în a-şi relua cariera după ce au făcut armata, într-o industrie în care artiştii sunt uşor de înlocuit.

Anul trecut, BTS a anunţat că ia o "pauză", invocând epuizarea şi dorinţa membrilor săi de a se dedica carierelor lor solo. Unii au văzut în acest lucru o consecinţă a spectrului înrolării.

Cu toate acestea, HYBE a anunţat săptămâna aceasta că toţi cei şapte membri ai trupei şi-au reînnoit contractele cu ei, sugerând că intenţionează să îşi reia cariera după serviciul militar. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.