Stevie Wonder a îngenuncheat pentru America la un concert susţinut în cadrul festivalului Global Citizen, care a avut loc sâmbătă, în Central Park din New York, în semn de solidaritate cu sportivul Colin Kaepernick, primul jucător din NFL care a protestat la intonarea imnului faţă de felul în care sunt trataţi oamenii de culoare în Statele Unite ale Americii, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această seară, îngenunchez pentru America, rugându-mă pentru planeta noastră, viitorul nostru şi liderii lumii noastre”, a spus Stevie Wonder.

Artistul a interpretat mai multe melodii, între care s-au numărat ”Higher Ground”, “Signed, Sealed, Delivered, I’m Yours” şi “Sir Duke”, precum şi un cover al melodiei ”Imagine” a cântăreţului John Lennon. Evenimentul a continuat cu o apariţie a lui Pharrell Williams.

Comentariile lui Stevie Wonder vin după ce preşedintele american a afirmat, la un miting în Alabama, că jucătorii din NFL care au decis să îngenuncheze în semn de protest la meciuri, în timpul intonării imnului, ar trebui să fie daţi afară: "Nu v-ar plăcea să-i vedeţi pe aceşti patroni din NFL, atunci când cineva nu ne respectă drapelul, spunând: «Dă-l pe acel fiu de căţea afară. Afară? Este concediat. Este concediat!»”.

Colin Kaepernick a fost primul jucător din NFL care a protestat la intonarea imnului faţă de felul în care sunt trataţi oamenii de culoare în SUA. Contractul său cu echipa San Francisco 49ers nu a fost reînnoit, iar sportivul încă nu a semnat cu o altă echipă.

Preşedintele american Donald Trump este criticat de mai multe vedete ale sportului după ce a decis să retragă invitaţia la Casa Albă a campioanei din NBA, Golden State Warriors, şi a afirmat că jucătorii din NFL care protestează în timpul intonării imnului la meciuri ar trebui să fie daţi afară.

Vineri, unul dintre componenţii Golden State Warriors,  Stephen Curry, a declarat că intenţioneasă să spună "nu" atunci când echipa se va strânge pentru a decide dacă îl va vizita la Casa Albă pe Donald Trump. Echipa Golden State Warriors poate "inspira o schimbare" refuzând să îl întâlnească pe preşedinte, a adăugat Curry.

Donald Trump a reacţionat, sâmbătă, printr-un mesaj pe Twitter: "Venirea la Casa Albă este considerată o mare onoare pentru o echipă campioană. Stephen Curry ezită, astfel că invitaţia este retrasă!".

LeBron James, star al echipei Cleveland Cavaliers, a reacţionat dur după mesajele lui Trump, numindu-l pe preşedinte "vagabond", iar LeSean McCoy, de la Buffalo Bills, a fost şi mai dur, el calificându-l pe Donald Trump drept "dobitoc": "Este foarte trist... preşedintele nostru este un dobitoc".

"Comentarii precum cel al lui Trump arată lipsă de respect faţă de NFL", a afirmat şi Roger Goodell, reprezentant al NFL.

Chris Paul, component al echipei Houston Rockets şi preşedinte al sindicatului baschetbaliştilor din NBA, a scris pe Twitter că Trump ar trebui să se abţină: "Având în vedere tot ce se întâmplă în ţara noastră, de ce te concentrezi pe cine îngenunchează şi pe cine vizitează Casa Albă? #StayInYoLane. Şi mă îndoiesc că este suficient de bărbat să-i facă pe acei jucători în faţă «fiu de căţea»".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.