Statuia Libertăţii din New York a fost cufundată în beznă timp de câteva ore, marţi seară, în urma unei pene de electricitate accidentale, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sistemul care iluminează Statuia Libertăţii din New York s-a oprit timp de câteva ore, marţi seară. Reprezentanţii National Parks Service au spus că a fost vorba de ”o pană de electricitate neprogramată”.

Pe internet au apărut deja mai multe speculaţii pe seama acestui incident, iar unii dintre internauţi au spus că incidentul a fost unul deliberat, ce ar fi fost organizat în semn de solidaritate cu protestele care vor avea loc în metropola newyorkeză, miercuri, la evenimentul ”Day Without A Woman” - un marş împotriva inegalităţilor dintre sexe.

Însă reprezentanţii National Parks Service au spus că acea pană de electricitate a fost cauzată, cel mai probabil, de lucrările efectuate pe un şantier de construcţii.

Ultimele lucrări de renovare a unei clădiri ce a fost avariată de uraganul Sandy din 2012 sunt finalizate în această perioadă în apropiere de Statuia Libertăţii. 

Statuia a fost la rândul ei închisă pentru vizitatori timp de o lună din cauza avariilor suferite în timpul acelui uragan.

În cele din urmă, sistemul de iluminare a fost repornit miercuri seară, cu câteva momente înainte de miezul nopţii (ra 05.00 GMT, n.r.).

Statuia Libertăţii din New York este un monument din portul ”Liberty Island” din oraşul New York. Statuia fost amplasată în anul 1886 la intrarea portului de pe insulă, cu scopul de a transmite salutul de bun venit călătorilor ajunşi pe pământ american. Statuia Libertăţii este un cadou al Franţei făcut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversării a 100 de ani de la câştigarea independenţei. Monumentul a fost inaugurat de preşedintele Grover Cleveland pe 28 octombrie 1886.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.