Cineastul Spike Lee va colabora cu actorul american Denzel Washington pentru următorul său film, o adaptare a thrillerului "High and Low", realizat de maestrul japonez Akira Kurosawa în 1963, care va fi lansat în cinematografe înainte de a fi difuzat pe Apple TV+, a anunţat miercuri Apple.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul original se bazează pe povestea reală a unei răpiri care dă peste cap viaţa unei familii bogate şi a şoferului acesteia. Scenariul va fi scris de Alan Fox şi Spike Lee. 

Aceasta este a cincea oară când Spike Lee îl regizează pe Denzel Washington, după "Malcolm X" şi thrillerul palpitant "Inside Man" (2006).

De atunci, regizorul newyorkez a obţinut un Oscar pentru întreaga carieră şi o statuetă pentru cea mai bună adaptare în 2019 pentru "BlacKkKlansman", care spune povestea infiltrării într-o celulă a Ku Klux Klan la sfârşitul anilor 1970. Filmul îi adusese deja cineastului Marele Premiu la Festivalul de Film de la Cannes din 2018.

De-a lungul carierei sale, punctată de filme clasice precum "Do the Right Thing" (1989), Spike Lee a filmat viaţa afro-americanilor, în special în cartierul său din Brooklyn, şi a evidenţiat rasismul de care aceştia au avut parte în societatea americană.

La rândul său, Denzel Washington a fost nominalizat la zece premii Oscar şi a câştigat două dintre ele, ca cel mai bun actor în rol secundar pentru "Glory" (1990) şi cel mai bun actor pentru "Training Day" (2002).

Apple Original Films, care va produce remake-ul filmului lui Kurosawa în parteneriat cu A24, nu a precizat o dată de lansare. Filmările ar trebui să înceapă în martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.