Regizorii Steven Spielberg şi Woody Allen şi actorii Sean Penn şi Julia Roberts vor fi prezenţi, din 11 în 22 mai, la cea de-a 69-a ediţie a celui mai cunoscut festival de cinematografie din lume, Festivalul de Film de la Cannes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul prezidat de George Miller, regizor australian al filmelor din franciza „Mad Max”, începe să îşi dezvăluie distribuţia. 

După Laurent Lafitte, maestrul de ceremonie şi regizoarea japoneză Naomi Kawase – preşedintele juriului, la Cannes va veni Steven Spielberg, regizorul "Bridges of spices” (”Podului spionilor"), film prezentat în afara competiţiei. În avanpremieră mondială, regizorul aduce noul său film fantastic „The Big Friendly Giant”, adaptare după opera lui Roald Dahl. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Programul este aglomerat, iar alte câteva staruri au promis deja că vor ajunge pe covorul roşu al marelui palat. 

Ediţia 2016 a Festivalului de Film de la Cannes se anunţă plină de strălucire: potrivit Hollywood Reporter, se ştie deja că filmul „Money Monsters” regizat de Jodie Foster, cu George Clooney, Julia Roberts şi Jodie Foster în rolurile principale, va fi proiectat în Palatul filmului. 

Astfel, Steven Spielberg se reîntoarce la Cannes, în calitate de cineast, la opt ani de la prezentarea peliculei “Indiana Jones”. 

Woody Allen va prezenta o comedie romantică, "Cafe Society", un film cu intrigă de anii 1930, cu Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively, Parker Posey şi Kristen Stewart. Filmul va fi prezentat în afara competiţiei. 

Sunt aşteptate şi filmele “Snowden” de Oliver Stone, “Loving” de Jeff Nichols, “Une vie entre deux Oceans” de Derek Cianfrance şi “The Birth of a Nation” de Nate Parker, care a provocat un adevărat şoc la Festivalul de la Sundance. 

Sean Penn îşi va apăra ultimul său lungmetraj, “The Last Face”,  care îi va reuni pe ecran pe actriţa de origine franceză Adèle Exarchopoulos şi pe Jean Reno.

Jodie Foster va veni la Cannes alături de actorii din lungmetrajul ei „Money Monster” - George Clooney şi Julia Roberts, aceasta din urmă fiind prezentă la Cannes pentru prima dată, în cei 48 de ani de carieră.  

Înfiinţat în 1946, Festivalul de Film de la Cannes este considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, fiind organizat în fiecare an în luna mai, la Palais des Festivals et des Congres.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.