Un spectacol inedit s-a desfăşurat miercuri după-amiază la Delfinariul din Constanţa, o reprezentanţie a celor doi delfini având loc în timpul unui recital susţinut de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Aceasta a interpretat câteva melodii româneşti pe ritmuri simfonice. Orchestra are zilnic spectacole pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 1.300 de persoane, turişti şi constănţeni, au luat cu asalt Delfinariul din Constanţa miercuri după-amiază, sala dovedindu-se neîncăpătoare. Oamenii, însoţiţi de copii, au venit să vadă o reprezentaţie a delfinilor, unii dintre ei ştiind că reprezentanţii Delfinariului pregătiseră o surpriză celor care urmau să asiste la spectacolul de la ora 17.00. Astfel, orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, cea care susţine zilnic spectacole pe faleza Cazinoului din Constanţa, a fost invitată să aibă un recital chiar în timpul reprezentaţiei delfinilor.

Timp de 20 de minute, orchestra a interpretat câteva piese de muzică românească, iar acestea au părut special alese pentru a se sincroniza cu spectacolul delfinilor, care au sărit în bazin, au aruncat cu mingea la un coş sau au avut un moment special cu dresorul lor care a sărit în bazin. Copiii au fost mai încântaţi de trucurile delfinilor, iar părinţii şi bunicii lor au apreciat şi muzica pe lângă spectacolul mamiferelor.

Şi anul trecut a avut loc un eveniment similar, atunci aceeaşi orchestră interpretând câteva piese simfonice tot în timpul unui spectacol al delfinilor.

Orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, formată din 25 de instrumentişti şi condusă de dirijorul Răzvan Metea, a pregătit 60 de melodii româneşti care sunt interpretate în cele trei săptămâni de concerte susţinute la malul mării. Astfel, orchestra susţine spectacolele în perioada 27 iulie – 19 august, între orele 19.30 – 21.00, pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Publicul poate asista gratuit la toate spectacolele.

Evenimentul intitulat „Sunset Sea-mphony - Simfonia Centenarului” este finanţat de Primăria Constanţa şi organizat de Asociaţia Culturală Georgiana Rusu.

Bugetul total al evenimentului este de 547.983 de lei. Finanţarea Primăriei Constanţa este de 497.983 lei, iar contribuţia proprie a beneficiarului de 50.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.