66% dintre votanţii lui Donald Trump opresc televizoarele atunci când discursurile de mulţumire susţinute la galele organizate de industria de divertisment americană capătă o turnură politică, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul, realizat de The Hollywood Reporter (THR) şi National Research Group, a evidenţiat faptul că votanţii lui Hillary Clinton şi cei ai lui Donald Trump vizionează galele Oscar în moduri diferite. 

”Şi tocmai când credeam că Obamacare a fost o chestiune fierbinte. Potrivit sondajului THR, americanii sunt aproape la fel de divizaţi în privinţa Oscarurilor ca în privinţa asigurărilor medicale”, afirmă jurnaliştii acestei publicaţii.

Sondajul, realizat la începutul lunii februarie pe 800 de persoane (jumătate susţinători ai lui Hillary Clinton, jumătate ai lui Donald Trump), a adresat participanţilor întrebări legate de părerile lor despre filme, galele din showbiz şi politică. 

Rezultatele au arătat că două treimi (66%) din totalul susţinătorilor lui Donald Trump îşi opresc televizoarele atunci când un actor susţine un discurs politic pe scena unei gale din showbiz. Prin comparaţie, acest procent a fost de doar 19% în rândul simpatizanţilor lui Hillary Clinton.

Chiar dacă nu îşi opresc televizoarele, 44% dintre votanţii lui Donald Trump consideră că discursurile rostite la galele din industria de divertisment sunt ”prea politice”, în timp ce susţinătorii lui Hillary Clinton vor mai multă politică la galele premiilor decernate de Academia de film americană;  43% dintre ei spun că vor ca laureaţii acestor premii să vorbească despre temperamentul lui Trump în discursurile lor (comparativ cu 8% dintre votanţii lui Trump), 39% şi-ar dori mai multe discursuri despre drepturile femeilor la premiile Oscar (8% pentru votanţii lui Trump) şi 34% ar vrea mai multe referiri la interdicţia de a călători propusă de preşedintele Donald Trump care îi vizează pe cetăţenii din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană (7% dintre votanţii lui Trump).

În general, 68% dintre votanţii pro-Trump au spus că le ”displac” discursurile politice la premiile Oscar, în timp ce doar 23% dintre votanţii lui Hillary Clinton au spus acelaşi lucru. 

Singurul punct comun al celor două tabere: niciuna dintre părţi nu consideră că discursurile de mulţumire susţinute la galele Oscar sunt convingătoare. Doar un sfert dintre respondenţii din ambele tabere ale eşicherului politic american au spus că şi-au schimbat părerile asupra unei anumite chestiuni în urma unor gale organizate în industria de divertisment.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.