Procurorii italieni au deschis o anchetă asupra solistului trupei britanice Placebo, Brian Molko, pentru că a numit-o în mod public pe Giorgia Meloni, premierul Italiei, "rasistă" şi "fascistă", scrie The Guardian, care citează presa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa a cântat săptămâna trecută la festivalul Sonic Park din Stupinigi, în apropiere de Torino, când Molko a adresat de pe scenă insulte la adresa Giorgiei Meloni.

"Giorgia Meloni, eşti o mizerie, fascistă, rasistă, du-te naibii", a strigat Molko în italiană, după cum se vede în videoclipurile fanilor de la concert postate pe reţelele sociale.

Meloni, în vârstă de 46 de ani, conduce cel mai de dreapta guvern italian de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Codul penal italian pedepseşte cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de euro pe cei care "defăimează public republica", care include guvernul, parlamentul, justiţia şi armata.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.