Dolores O'Riordan - solista trupei The Cranberries - şi Andy Rourke - fostul basist al formaţiei The Smiths - au înfiinţat un super-grup, D.A.R.K., care a lansat deja un prim single, intitulat ”Curvy”, înainte de apariţia pe piaţă a albumului de debut, ”Science Agrees”, ce va fi lansat în luna mai, informează nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din grupul nou înfiinţat face parte şi DJ-ul newyorkez Olé Koretsky. ”Science Agrees”, albumul de debut al grupului D.A.R.K., va fi lansat pe piaţă pe 27 mai. 

Cântecul ”Curvy”, primul single extras de pe acest material discografic, este deja disponibil pe platformele de streaming.

Andy Rourke, care a fost basistul trupei The Smiths din 1982 până în 1987, a colaborat recent cu actorul american James Franco la un proiect muzical - un album de coveruri ale pieselor lansate de The Smiths - al grupului Daddy, înfiinţat de starul hollywoodian.

Dolores O'Riordan, originară din comitatul irlandez Limerick, a devenit o artistă apreciată pe plan internaţional, după ce a început să cânte alături de trupa The Cranberries, la vârsta de 18 ani.

Artista a ţinut prima pagină a ziarelor în urmă cu câteva luni, după ce a agresat o însoţitoare de bord şi mai mulţi ofiţeri de poliţie în timpul unui zbor cu avionul de la New York spre Irlanda, în noiembrie 2015. A evitat închisoarea, după ce şi-a recunoscut vinovăţia în faţa unui tribunal irlandez şi a acceptat să facă o donaţie consistentă în scopuri caritabile.

Trupa The Cranberries, una dintre cele mai populare formaţii rock din anii 1990, a lansat şase albume de studio, care s-au vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial. Printre cele mai cunoscute single-uri ale formaţiei irlandeze se află piese precum ”Linger", "Dreams", "Zombie", "Ode to My Family", "Ridiculous Thoughts", "Salvation", "Free to Decide" şi "Promises".

The Smiths a fost o formaţie engleză care a activat între 1982 şi 1987. Trupa se baza pe parteneriatul dintre Morrissey şi Johnny Marr, care au scris majoritatea cântecelor. Considerată una dintre cele mai importante formaţii new-wave din anii 1980, The Smiths a devenit ”un grup-cult”, bazându-şi succesul pe textele lui Morrissey, care sunt adeseori deprimante şi abordează teme precum dragostea, moartea, vegetarianismul şi alienarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.