Rapperul californian Snoop Dogg a apelat la elemente inspirate din universul circului pentru a denunţa într-un videoclip-pamflet excesele noului preşedinte american Donald Trump - prezentat ca un clovn desfigurat de razele ultraviolete - şi pentru a protesta faţă de violenţele comise de poliţiştii din Statele Unite, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o societate dominată de circari, clovnii conduc companii mass-media şi pot chiar să pretindă funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Acesta este mesajul central din noul videoclip al rapperului Snoop Dogg. 

Regizat de Jesse Wellens şi James DeFina pentru single-ul ”Lavender”, rapperul californian oferă în noul clip al său o viziune de coşmar asupra lumii, în care violenţe ale Poliţiei şi arestări arbitrare sunt permanent comise asupra minorităţilor.

Noul clip este pentru cântăreţul american şi o manieră de a îşi ”exorciza” furia pe care acesta o are faţă de Donald Trump, rebotezat în videoclip ”Ronald Trump” şi prezentat sub forma unui clovn desfigurat de razele ultraviolete. 

Ideea videoclipului-pamflet îi aparţine lui Jesse Wellens. Cineastul, pe care amatorii de farse video îl cunosc în calitate de creator al ”PrankVsPrank”, un canal de referinţă în domeniul farselor pe YouTube, a acordat, recent, un interviu pentru revista Billboard, în care a vorbit despre originile acestui videoclip.

”Conceperea sa (a videoclipului, n.r.) a coincis cu publicarea online şi vizionarea în direct a agresiunii comise asupra lui Philando Castile şi cu declanşarea revoltelor, în iulie 2016”, a spus el. Clipul piesei ”Lavender” repune în scenă acel episod tragic, în cursul căruia Philando Castile, un afro-american în vârstă de 32 de ani, a fost împuşcat mortal de un poliţist în timpul unui control rutier. 

”Am folosit metafora clovnilor pentru a arăta că ceea ce se întâmplă este clovnesc, ridicul. În acest moment, nu mai suntem respectaţi în America”, a adăugat Jesse Wellens.

Snoop Dogg consideră că ”Lavender” trebuie să permită relansarea dezbaterilor despre agresiunea comisă asupra lui Philando Castile. ”Nimeni nu atacă întrebările adevărate, în timpul mandatului acestui clovn de preşedinte. Am vrut să îmi acord timpul pentru a apăsa pe butonul «Pauză» în timpul difuzării unui cântec de petrecere”, a adăugat rapperul.

Single-ul ”Lavender” va face parte din noul album al cântăreţului american, ce va fi lansat în luna mai.

Snoop Dogg, născut pe 20 octombrie 1971 în California, este un rapper, compozitor şi producător american. S-a remarcat în rândul mişcării hip-hop de pe coasta de vest americană şi a devenit unul dintre protejaţii renumitului rapper şi producător Dr. Dre. Celebru pentru vocea lui trenantă, nonşalantă şi leneşă, în contrast cu cele ale majorităţii rapperilor din generaţia sa, Snoop Dogg a lansat o serie de albume de mare succes, cu versuri şi titluri ce surprind şi amuză prin ironia lor, precum ”Doggystyle”, ”Tha Doggfather”, ”Malice in Wonderland” şi ”Doggumentary”, care s-au vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan internaţional.

Starul american deţine însă şi un record care nu este de invidiat, fiind artistul care a fost nominalizat de cele mai multe ori la premiile Grammy - de 17 ori - fără să câştige niciodată acest trofeu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.