Cântăreaţa Sinéad O’Connor, folosind expresii virulente, se adresează primului dintre cei patru foşti soţi ai ei, într-o scrisoare deschisă incendiară, pe care a publicat-o pe Facebook, marţi, la câteva ore după ce a fost găsită de Poliţia din Chicago, în urma unei dispariţii ce a fost considerată ”suicidară” de autorităţile americane, informează metronews.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele luni, cântăreaţa irlandeză a publicat pe reţelele de socializare mai multe mesaje alarmante. Recent, ea şi-a ameninţat rudele, de exemplu, că va face o supradoză, iar duminică a trecută de Poliţia din Chicago pe lista persoanelor dispărute. Plecată să facă o plimbare cu bicicleta duminică dimineaţă, Sinéad O’Connor a fost găsită în cele din urmă ”sănătoasă şi în siguranţă” de autorităţile din statul american Illinois.

Însă cazul nu se opreşte aici. Obişnuită să trimită mesaje insultătoare familiei sale pe reţelele de socializare, artista irlandeză, în vârstă de 49 de ani, a publicat o scrisoare deschisă pe Facebook, luni seară. 

Textul se adresează producătorului muzical John Reynolds, primului ei soţ, cu care a fost căsătorită din 1989 până în 1991, cu care are un fiu, Jake.

Scrisoarea, ce include insulte adresate fiului ei cel mare, tatălui ei şi primului ei soţ, începe în felul următor: ”Să-i spui fiului nostru diabolic că o persoană care suferă de afecţiuni medicale ale căror simptome includ pulsiuni suicidare nu este manipulatoare, însă el este un fiu de târfă, o brută şovină, la fel ca bunicul lui (... ) M-aţi abandonat cu toţii pentru că eu am avut tendinţe suicidare. Bandă de târfe dovedite! M-aţi lăsat să mor”.

Acesta este tonul întregului mesaj. Sinéad O’Connor evocă, succesiv, mai mulţi membri ai familiei sale, inclusiv pe mama ei, care a murit într-un accident de automobil în 1985 - o dramă care a devastat-o pe artistă. 

”Jake spune că ştie că eu sufăr de o maladie mintală dar, totuşi, sare cu picioarele pe o infirmă. Spune-i să înceteze să se poarte ca şi cum i-ar păsa dacă eu aş muri. Al dracului ticălos mic şi mincinos! (...) Aţi face bine cu toţii să vă rugaţi ca eu să mor. Pentru că vă voi da pe toţi în judecată pentru ceea ce mi-aţi făcut, dacă voi supravieţui”. 

”Tată, tu i-ai făcut asta mamei mele. Ai reuşit să scapi. Însă eu sunt mai puternică decât a fost ea. Nu vei scăpa de data asta (...) Câte femei ai obligat să facă avort, John? Le-ai numărat? Eu le-am pierdut şirul în urmă cu peste 16 ani (...) Niciunul dintre voi nu mă va revedea, din cauza a ceea ce mi-aţi făcut. Dacă reuşesc să nu mor, veţi plăti costurile medicale şi veţi continua să fiţi implicaţi, pentru că aţi fost şi continuaţi să fiţi coordonatorii distrugerii mele emoţionale şi psihice (...) Vă voi revedea la tribunal. Vreau despăgubiri”, a adăugat cântăreaţa irlandeză. 

Cântăreaţa irlandeză Sinead O'Connor a fost inclusă de Poliţia din Chicago, luni, pe lista persoanelor dispărute. Cazul a fost tratat de autorităţile americane ca o ”dispariţie suicidară”, potrivit Rolling Stone.

Dispariţia cântăreţei Sinead O'Connor a fost raportată după ce artista nu s-a întors dintr-o plimbare cu bicicleta prin Chicago, pe care a făcut-o duminică dimineaţă.

Poliţia a inclus acest caz în categoria ”dispariţiilor suicidare”, după ce o persoană neidentificată a sunat la numărul de urgenţe, duminică după-amiază, declarându-se îngrijorată de starea în care se afla artista, după ce aceasta nu s-a întors din acea plimbare în reşedinţa ei aflată într-o suburbie a oraşului Chicago, precizează site-ul TMZ.com.

Duminică dimineaţă, Sinead O'Connor a publicat pe contul ei de Facebook un mesaj care face referire la o situaţie de natură juridică: ”Jake, te rog frumos să mergi la tribunal, marţi, şi să preiei custodia fratelui tău de la Tusla. Avocatul meu te va ajuta să ajungi ilegal, însoţit de el, până la Donal, la Tusla (minţindu-i pe poliţişti etc) şi cunoscându-l pe judecător”.

”Aşteaptă-te să ai probleme. De fapt, ar fi mai bine să îţi aduci un avocat. Şi nu-l abandona niciodată pe fratele tău şi pe niciunul dintre copiii mei. Ceea ce le-ai făcut fratelui tău şi mamei tale este literalmente criminal”, a adăugat cântăreaţa în acelaşi mesaj.

În acest mesaj, cântăreaţa se referă la fiul ei Shane, în vârstă de 12 ani, care a fost plasat în grija unei agenţii pentru protecţia copilului din Irlanda.

Sinead O'Connor se adresează în acest mesaj fiului ei cel mare, Jake Reynolds.

În noiembrie, cântăreaţa l-a acuzat pe Jake Reynolds, în vârstă de 28 de ani, şi pe iubita acestuia că i-au provocat o mare suferinţă prin „cruzimea (lor) îngrozitoare”.

Cuvântul ”Donal” menţionat de cântăreaţă în mesajul de duminică se referă cel mai probabil la Donal Lunny, tatăl lui Shane.

TUSLA este o agenţie pentru protecţia familiei şi a copilului din Irlanda.

Sinead O'Connor şi-a schimbat din nou fotografia de profil duminică dimineaţă înlocuind-o cu imaginea unei statui ce imită silueta unei femei, realizată dintr-un cadru din sârmă, umplut cu pietre.

Artista a publicat tot duminică, o fotografie a activistei Harriet Tubman, însoţită de un citat dintr-un discurs al acesteia: ”Am dreptul la unul din două lucruri, libertate sau moarte; dacă nu pot avea unul dintre ele, îl voi avea pe celălalt”, precizează Daily Mail.

Vedeta irlandeză a publicat acelaşi citat din Harriet Tubman pe fotografia de profil a contului ei de Facebook, cu doar câteva ore înainte de a fi văzută pentru ultima dată.

Atunci când a fost văzută pentru ultima dată, Sinead O'Connor purta un hanorac negru, pantaloni din piele neagră şi un tricou pe care era imprimat cuvântul ”Irlanda”, în timp ce se plimba pe o bicicletă cu motor, precizează TMZ.com.

Dispariţia cântăreţei s-a produs la şase luni după ce artista a fost implicată într-un incident similar, în noiembrie 2015, când a publicat un mesaj pe Facebook, în care a ameninţat că se sinucide, în urma ”unei serii oribile de trădări” ce ar fi fost comise de familia sa.

”Am luat o supradoză. Nu există niciun alt fel pentru a primi respect. Nu sunt acasă, sunt într-un hotel, undeva în Irlanda, în care m-am cazat sub un alt nume. Dacă nu aş publica acest mesaj, copiii mei şi familia mea nici nu ar afla”, a scris artista în acel mesaj. Ulterior, poliţia din Irlanda a anunţat că a găsit-o pe cântăreaţă, ”sănătoasă şi în siguranţă”, şi că aceasta urma să beneficieze de asistenţă medicală.

Recent, Sinead O'Connor l-a acuzat pe prezentatorul de televiziune Arsenio Hall că ar fi fost furnizorul de droguri al cântăreţului Prince. În urma acelei acuzaţii, prezentatorul TV a dat-o în judecată pe cântăreaţă, de la care solicită daune în valoare de 5 milioane de dolari.

Sinead O'Connor, născută pe 8 decembrie 1966, la Dublin, este o cântăreaţă şi compozitoare irlandeză. Cel mai de succes single al ei, ”Nothing Compares 2 U”, a fost compus de Prince. Artista irlandeză, cunoscută nu doar pentru calităţile ei interpretative, ci şi pentru declaraţiile sale polemice şi extravaganţei vestimentare, are în palmares numeroase trofee, inclusiv un premiu Grammy şi trei MTV Video Music Awards.

Cântăreaţa a fost căsătorită cu producătorul muzical John Reynolds, cu care are un fiu, Jake, născut în 1987, apoi s-a căsătorit cu jurnalistul britanic Nick Sommerland în 2001, de care a divorţat în 2004. Artista s-a căsătorit apoi cu muzicianul Steve Cooney, în iulie 2010, de care a divorţat după mai puţin de un an, în martie 2011.

Sinead O'Connor are şi o fiică, Roisin, născută în 1995 din relaţia cu scriitorul John Waters, şi un alt fiu, Shane, născut în 2004 din relaţia cu Donal Lunny.

Al patrulea copil al artistei este tot un fiu, Yeshua, care s-a născut în 2006, după o relaţie de un an cu chirurgul şi omul de afaceri american Frank Bonadio.

Artista s-a căsătorit cu Barry Herridge, consilierul în probleme cauzate de  dependenţa de droguri, în 2011, s-a despărţit de acesta după doar 16 zile, apoi cei doi s-au recăsătorit.

Cântăreaţa este şi bunică, după ce fiul ei cel mare, Jake, şi iubita lui, Lia, au devenit părinţi în vara anului 2015.

Acţiunile ei controversate i-au adus însă şi numeroase critici, în special în Statele Unite.

În 1990, mai multe posturi de radio au refuzat să îi difuzeze cântecele, după ce artista irlandeză nu a permis ca imnul naţional american să fie intonat în deschiderea unuia dintre concertele sale.

După ce a criticat cu vehemenţă Biserica Catolică din cauza felului în care aceasta a ascuns abuzurile sexuale comise de preoţi, artista irlandeză a fost din nou subiectul unui moment controversat, în 1992, după ce a rupt o fotografie a papei Ioan Paul al II-lea în emisiunea ”Saturday Night Live”. După acel gest care a şocat publicul american, cântăreaţa a spus: ”Luptaţi împotriva duşmanului adevărat!”.

Artista irlandeză, diagnosticată cu tulburare bipolară în urmă cu un deceniu, a vorbit de mai multe ori în public despre afecţiunile sale mintale. Ea i-a mărturisit prezentatoarei Oprah Winfrey, în 2007, că, înainte de a primi acel diagnostic, s-a confruntat cu ”o frică copleşitoare” şi s-a gândit de mai multe ori să se sinucidă.

În 2012, cântăreaţa şi-a anulat un întreg turneu, spunând că medicii i-au recomandat să se odihnească, după ”o foarte serioasă cădere nervoasă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.