Tradiţionala serbare a saşilor ”Maifest” a ajuns la a 30-a ediţie, iar peste 830 de participanţi vor fi, sâmbătă, pe străzile din Sibiu. Evenimentul va debuta cu parada porturilor populare, în centru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”«Maifest», un eveniment de tradiţie al oraşului, împlineşte anul acesta 30 de ediţii. Tradiţionala serbare săsească este organizată de Forumul Democrat al Germanilor din România şi se va desfăşura sâmbătă, 6 mai. Evenimentul mijloceşte accesul la cultura germană, în general, având ca scop continuarea tradiţiei vechi a creaţiei culturale germane autohtone, dezvoltarea diversităţii culturale în folosul întregii societăţi, dar şi îmbogăţirea peisajului cultural”, a transmis Primăria Sibiu.

La această ediţie jubiliară participă un număr de 830 de copii împreună cu grupa de dans a cadrelor didactice din cadrul şcolilor şi liceelor cu predare în limba germană din municipiul Sibiu şi judeţul Sibiu.

Evenimentul va debuta cu mult îndrăgita paradă a portului popular care va pleca din Piaţa Huet la ora 10.00 pe următorul traseu: Piaţa Huet-Podul Minciunilor- Piaţa Mică-Piaţa Mare-str. Nicolae Bălcescu- str. Cetăţii-Parcul Cetăţii-parcare Sala Thalia.

Începând cu ora 12.00, activităţile se mută în Pădurea Dumbrava, unde, pe una dintre scenele amenajate, participanţii vor prezenta diferite dansuri populare săseşti, într-o atmosferă de sărbătoare a primăverii, în mijlocul naturii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.