Concertele pregătite de Muzeul în aer liber din Sibiu de Noaptea Muzeelor, printre care şi un recital al trupei Phoenix, au fost anulate de către organizatori, din cauza vremii. În continuare însă pot fi vizitate expoziţiile interioare ale Complexului Naţional Muzeal ”Astra” şi Palatului Brukenthal, dechise publicului până târziu în noapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal (CNM) Astra din Sibiu, concertele programate pe scena de pe lacul din interiorul Muzeului în aer liber au fost anulate din cauza vremii.

”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, concertele programate astazi (sâmbătă – n.r) pe scena de pe lacul din Muzeul in aer liber vor fi reprogramate pentru maine (duminică – n.r)”, se arată în document.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Programul de duminică va începe la ora 16.00 cu un spectacol al Şcolii de dans Ioan Macrea, va continua cu un concert al trupei sibiene Domino, iar de la ora 21:30 va urca pe scenă trupa Phoenix, care era cel mai aşteptat moment artistic din Noaptea Muzeelor.

În continuare însă, până sămbătă noaptea târziu, vor putea fi vizitate sediile Muzeului Astra şi Palatul Brukenthal, sute de persoane înghesuindu-se deja să vadă expoziţiile la care s-a putut intra gratuit.

CNM Astra este un complex de mai multe muzee. Întrarea în Muzeul în aer liber a fost gratuită de la ora 18.00. Muzeul de Etnografie Universală ”Franz Binder” le propune vizitatorilor expoziţia ”Călătoria” prin intermediul obiectelor din colecţiile muzeului.

”Fie că este vorba de instrumente muzicale, obiecte de cult sau decorative, cu ajutorul lor străbatem Africa, Asia, Australia, vizităm insule extrem de îndepărtate, întâlnim civilizaţii fascinante, ascultăm poveşti. Este vorba despre oameni şi locuri atât de indepărtate, încât mulţi dintre noi putem doar să visăm la ele. Pe parcursul celor 17.500 de kilometri, ne vor însoţi, în această călătorie imaginară, 142 de obiecte din 75 de ţări”, anunţă organizatorii.

De asemenea, Muzeul de Etnografie Săsească „Emil Sigerus” prezintă expoziţia „Rosturi şi Rostiri la saşi”, în contextul evenimentelor dedicate aniversării a 500 de ani de la declanşarea Reformei protestante a lui Martin Luther.

Palatul Brukenthal este şi el deschis publicului care are ocazia de a vedea expoziţiile permanente şi cele temporare deschise în prezent, dar şi câteva dintre locurile încă aflate în amenajare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.