Shonda Rhimes, creatoarea si realizatoarea „Queen Charlotte”, dar şi a altor producţii precum „Bridgerton”, „Inventing Anna”, „Scandal” şi „Grey’s Anatomy”, vorbeşte, într-un interviu publicat de News.ro, despre noua poveste din universul „Bridgerton”, care a fost lansată pe Netflix. Ea a vorbit şi despre cum a primit propunerea de la Ted Sarandos, CEO Netflix, de a crea un nou serial, cum a abordat povestea şi care au fost adevărurile istorice pe care le-a inclus în producţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Extinderea universului „Bridgerton” este un demers extrem de interesant. Ne puteţi da o idee despre lucrurile la care fanii se pot aştepta de la această nouă poveste?

Shonda Rhimes: Abia aştept ca publicul să vizioneze serialul „Regina Charlotte: O poveste Bridgerton”, după cum l-am numit noi, pentru că acesta este parte din universul „Bridgerton”, dar şi pentru că este vorba despre o lume complet nouă. Ne întoarcem în timp, într-o epocă total diferită din perspectiva costumelor, obiceiurilor şi a felului în care se petreceau lucrurile. Şi, în plus, ne întoarcem la origini, adică la perioada în care s-a născut societatea pe care o cunoaştem din serialul „Bridgerton”.

Ce anume v-a inspirat să creaţi acest serial? Care a fost abordarea dumneavoastră în general?

S.R.: În privinţa felului în care am abordat această poveste şi a modului în care m-am apucat de acest proiect, pot spune, în primul rând, că întotdeauna am fost obsedată de regina Charlotte. Este un personaj fascinant. Am fost la fel de fascinată şi de Lady Danbury, de Violet şi de toţi acei oameni ale căror poveşti nu sunt întotdeauna spuse pe larg. Dar ceea ce m-a împins cu adevărat în această direcţie a fost momentul în care Ted Sarandos m-a sunat şi mi-a spus: „Soacra mea este obsedată de regina Charlotte. Vrei să creezi o poveste despre regina Charlotte?” Am acceptat imediat şi asta nu numai pentru că a fost vorba despre Ted, ci şi pentru că mi-a plăcut la nebunie ideea.



Cum aţi abordat crearea acestui personaj, regina Charlotte, care, evident, este bazat în mare parte pe o figură istorică? Şi cum putem face diferenţa între elementele istorice şi personajul pe care l-aţi creat?

S.R.: În legătură cu acest univers şi cu regina Charlotte, care este un personaj istoric real, am spus foarte clar că acest serial nu este o lecţie de istorie. Este vorba despre ficţiune inspirată din fapte. Pentru mine este foarte important ca oamenii să înţeleagă acest lucru, pentru că eu spun povestea reginei Charlotte din „Bridgerton” şi nu pe cea a reginei Charlotte a Angliei. Nu este vorba despre acea lume. Ne-am dorit să facem o distincţie cât se poate de clară, în aşa fel încât să putem spune povestea cu toată libertatea de care am avut nevoie.

Din punctul dumneavoastră de vedere, care au fost elementele cele mai captivante legate de oportunitatea de a spune această poveste despre originile universului „Bridgerton”?

S.R.: Mi-a făcut mare plăcere să abordez povestea de dragoste dintre Charlotte şi regele George. A fost fascinant. Şi mi-am dorit să arăt oamenilor cum este o asemenea iubire, chiar dacă publicul ştie deja unde se ajunge ulterior. Acest lucru mi s-a părut o adevărată provocare. În plus, am vrut să pătrund în mintea lui Lady Danbury şi să înţeleg cum s-a transformat ea în acea Lady Danbury pe care cu toţii o cunoaştem şi o iubim. Şi asta mi s-a părut captivant. Povestea lui Violet ţine mai mult de perioada în care se desfăşoară acţiunea din serialul „Bridgerton” decât de trecut, dar evenimentele din trecut au influenţat major ceea ce s-a petrecut în perioada respectivă.



 

Ce anume vi s-a părut mai interesant în privinţa abordării unei epoci diferite de perioada în care are loc acţiunea din „Bridgerton”?

S.R.: Mi-a plăcut enorm să abordez această perioadă complet nouă. Este vorba despre altă modă, alt fel de decor şi un mod diferit în care se petrec lucrurile. Mi-a făcut mare plăcere să explorez această lume. Comparaţia între Anglia din epoca georgiană şi Anglia din perioada Regenţei a fost, din punctul meu de vedere, foarte interesantă.

Serialul include şi un fir narativ care este plasat în perioada în care are loc acţiunea din „Bridgerton”, adică „în prezent”. Cum se integrează în naraţiunea generală?

S.R.: Firele narative care se derulează în prezent sunt foarte interesante şi spun că acestea se derulează „în prezent”, pentru că aşa ne referim noi la perioada în care se desfăşoară acţiunea din „Bridgerton”. Aceste fire narative explorează întrebări de genul ce s-ar întâmpla dacă nu ar exista un moştenitor al tronului. Violet se întreabă dacă este sau nu pregătită pentru o nouă relaţie romantică. Acestea sunt poveşti cu adevărat importante. În plus, există şi un element secret din trecut legat de Violet, pe care ea, de fapt, nu îl cunoştea. Iar explicaţia pentru acest lucru ajunge la ea în prezent şi asta mi se pare captivant.

Care au fost unele dintre adevărurile istorice pe care aţi decis să le includeţi?

S.R.: Printre adevărurile istorice pe care am decis să le includem în serial a fost faptul că regele George fusese fermier. În acea perioadă i se spune fermierul George şi regele fermier. La asta s-a adăugat ideea că era foarte atras de astronomie. El a construit într-adevăr primul observator de acel tip, nu neapărat în acea perioadă sau în acea locaţie, dar a construit un observator. Iar tranzitul planetei Venus a fost un eveniment astronomic real, care chiar s-a petrecut în acea perioadă. Am verificat asta. Un alt fapt real, dar legat de care ne-am luat şi anumite libertăţi, este întrecerea pentru producerea de moştenitori, care chiar a avut loc. Este un fapt istoric. Dar regina Charlotte era mult mai bătrână atunci când s-a petrecut, aşadar nu a trăit suficient încât să asiste la naşterea copilului care avea să devină regina Victoria. Dar îmi place ideea că îşi dorea să-şi asigure moştenirea. Şi ador faptul că a şi reuşit să culeagă roadele, ceea ce a fost grozav.

Bijuteriile sunt un element-cheie în estetica acestui serial.

S.R.: Bijuteriile din acest serial m-au făcut să oftez puţin de invidie. Chiar mi le-am dorit pe unele dintre ele. Ador verigheta tinerei Charlotte, la care nici nu m-am uitat prea bine în primele episoade. Dar, când am văzut-o aşezată pe degetul ei, mi-am dat seama că este uluitoare. Îmi plac foarte mult şi accesoriile de păr şi nu e vorba numai despre coroane. Tânăra Charlotte poartă mereu câte o bijuterie în păr şi arată atât de frumos! Am tot derulat înapoi ca să pot să mă uit la toate acestea, pentru că bijuteria pe care o poartă în păr la nuntă este absolut spectaculoasă. Este o diademă, dar, de fapt, este mult mai mult decât atât. Mai sunt şi piesele mai simple, din aur simplu, pe care le poartă în unele scene. Totul este pur şi simplu superb. Îmi mai place şi faptul că aceste femei poartă întotdeauna diamante şi bijuterii din belşug. Pur şi simplu aşa este şi nu se face mare caz de asta.

Cât de importante sunt aceste obiecte pentru opulenţa caracteristică acestui serial şi a reginei Charlotte ca personaj?

S.R.: Într-adevăr, mi-am dorit să creăm impresia de lux şi să arătăm cum era viaţa într-o perioadă în care puteai avea tot ce-ţi doreai. Este foarte evidentă diferenţa între clase, dar dacă aparţineai unei anumite clase, aveai la dispoziţie orice. Aşadar am vrut ca acest lucru să fie cât se poate de clar şi ca publicul să înţeleagă universul unei persoane ca regina Charlotte, cu tot cu singurătatea aferentă, dar şi cu partea plăcută şi amuzantă.

Ce speraţi să aprecieze şi să desprindă publicul din acest serial?

S.R.: Când mă gândesc la serial şi la ceea ce aş vrea să desprindă publicul, cred că lucrul cel mai important este că îmi doresc ca oamenii să simtă că asta se întâmplă când este vorba despre o iubire adevărată. Dragostea nu e uşoară, dragostea este dificilă şi complexă. Şi aş mai vrea ca publicul să rămână cu ideea că acel final fericit despre care vorbim mereu în cazul personajelor nu este întotdeauna cel evident. Căsniciile pot fi complicate, iar asta se poate înţelege într-o manieră cât se poate de concretă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.