Scenaristul Shinobu Hashimoto, care a scris pentru unele dintre cele mai reprezentative filme japoneze din istorie, inclusiv pentru "Cei Şapte Samurai/ The Seven Samurai" şi "Rashomon", regizate de Akira Kurosawa, a murit la vârsta de 100 de ani, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hashimoto a murit, joi, în locuinţa sa din Tokyo, de pneumonie, a anunţat radiodifuzorul nipon NHK. 

El a scris singur şi în colaborare peste 70 de scenarii, inclusiv mai multe pentru clasicele filme ale lui Kurosawa precum "Fortăreaţa ascunsă/ The Hidden Fortress" (1958). A regizat trei filme de asemenea, "I Want to Be a Shellfish" (1959), şi a continuat să scrie scenarii până în anii 1990 când a suferit un accident vascular cerebral.

Născut în prefectura Hyogo, în aprilie 1918, Hashimoto a fost aclamat pentru primul său scenariu, la "Rashomon", în 1950. A mai lucrat la "Castelul păianjenului/ Throne of Blood", al lui Kurosawa, în 1957, şi în anul următor la "The Hidden Fortress", de care George Lucas a recunoscut că a fost influenţat pentru "Star Wars". 

Un număr mare de filme la care a scris scenariul au fost refăcute, cel mai celebru fiind "Cei Şapte Samurai", care a inspirat pelicula "Cei Şapte Magnifici/ The Magnificent Seven" (1960), şi acesta refăcut din nou la Hollywood, în 2016. 

În Japonia, "Harakiri", "Japan's Longest Day" şi "I Want to Be a Shellfish" sunt printre lungmetrajele la care s-a făcut remake. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.