Sezonul de schi din Poiana Braşov se încheie oficial sâmbătă, cu o petrecere tradiţională în timpul căreia turişii vor fi serviţi cu viţel la proţap. Organizatorii au precizat că pârtiile vor rămâne deschise cât timp vremea o va permite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă turiştii sunt aşteptaţi la petrecerea tradiţională de încheiere a sezonului de schi, care a fost cel mai bun din ultimii cinci ani.

Petrecerea începe sâmbătă, pe pârtia de lângă Clubul Rossignol şi va continua seara în incinta clubului, potrivit Asociaţiei de Turism Poiana Braşov, organizatorul evenimentului.

”Regii Ciolanului” din Sfântu Gheorghe, renumiţi pentru pregătirea bucatelor tradiţionale, vor găti un viţel de 170 de kilograme, la proţap, care va fi servit cu tocană, iar distracţia va fi asigurată de DJ de la matinalul Virgin Radio România.

Sezonul de schi care tocmai se încheie a fost cel mai bun din ultimii cinci ani în Poiana Braşov, peste un milion de turişti venind în staţiune în această perioadă, conform sursei citate. 

Toate pârtiile din Poiana Braşov sunt încă practicabile, stratul de zăpadă măsurând între 80 de centimetri în partea superioară a Masivului Postăvaru, pe pârtiile de altitudine, şi 60 de centimetri pe cele de la nivele mai joase, aflate la baza muntelui. 

Poiana Braşov are cel mai mare domeniu schiabil din România, de 24 de kilometri, tot aici aflându-se şi cea mai lungă pârtie de schi, Drumul Roşu.

Pârtiile din Poiană au grade diferite de dificultate: Drumul Roşu, (5,3 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pârtia Lupului (1,84 kilometri), pârtia Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri) sunt considerate dificile, în timp ce pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri) sunt de dificultate medie, iar pârtiile Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri) sunt pentru începători.

Preţurile pentru transportul pe cablu au scăzut. Astfel, o urcare cu telecabina sau telegondola va fi taxată cu 5 puncte în loc de 6, cu telecabina Kanzel - 4 puncte în loc de 5, cu telescaunul Ruia - 3 puncte în loc de 4, iar cu telescaunul Lupului - 2 puncte în loc de 3.

În ceea ce primeşte teleschiului, preţurile rămân neschimbate: 1 punct pentru Stadion şi 2 puncte pentru Ruia, Kanzel şi Subteleferic şi Bradul.

Cartelele de acces vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte. De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.