„God Save The Queen”, melodie simbol a formaţiei punk-rock britanică Sex Pistols, care a stârnit scandal în 1977, va fi relansată pe 27 mai, cu puţin timp înainte de celebrările a 70 de ani de domnie a reginei Elizabeth a II-a, a anunţat marţi grupul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Unul dintre cele mai căutate discuri de vinil din istorie revine pe rafturi”, a indicat pe contul de Twitter formaţia, anunţând reeditarea unui număr limitat de exemplare de vinil „God Save The Queen”.

 

Lansarea discului, care a împrumutat numele din imnul naţional britanic, a coincis cu Jubileul de Argint (25 de ani de domnie) a suveranei în 1977. 

Comparând monarhia cu un „regim fascist” şi afirmând că regina „nu este o fiinţă”, cântecul a fost interzis de radiouri şi televiziunea publică pentru a nu o ofensa pe regină şi pe susţinătorii ei. Melodia a ajuns pe locul doi în topurile britanice. 

În contextul în care casa de discuri A&M a distrus 25.000 de discuri, doar 1.977 de exemplare din reeditarea A&M vor fi disponibile, pe faţa B fiind melodia „No Feeling”. 

Al doilea vinil, sub eticheta Virgin, va fi reeditat cu o copertă pe care a fost imprimată opera de artă a lui Jamie Reid cu chipul reginei având ochii şi gura acoperite de titlul cântecului şi numele formaţiei. Pe faţa B a acestui vinil figurează melodia „Did You No Wrong”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.