Setul de tobe pe care Neil Peart, fost baterist al trupei Rush, l-a folosit în perioada 1974 - 1977 a fost vândut la o licitaţie pentru jumătate de milion de dolari, potrivit NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Setul Slingerland, folosit pentru înregistrări şi în concerte, a fost scos la vânzare prin casa Bonhams şi era aşteptat să fie vândut cu până la 157.000 de dolari.

În final, el a fost adjudecat contra sumei de 500.312 dolari.

Setul de tobe a fost cumpărat de Peart în 1974 de la magazinul Long & McQuade din Toronto, la scurt timp după ce s-a alăturat trupei progressive rock.

Bateristul a folosit setul în primul lui concert cu Rush, din 14 august 1974, şi acesta a fost principalul lui set de tobe până în 1977.

L-a folosit pentru înregistrarea albumelor „Fly By Night”, „Caress Of Steel” şi „2112”. La jumătatea anilor 1980, Peart a donat kit-ul pentru o tombolă Modern Drummer. Câştigătorul, Mark Feldman, l-a vândut apoi unei persoane care l-a scos săptămâna aceasta la licitaţie.

Neil Peart, considerat unul dintre cei mai buni baterişti din toate timpurile, a murit în luna ianuarie a acestui an, la vârsta de 67 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.