Serialul „Shōgun”, 10 episoade, adaptarea originală a romanului de mare succes al lui James Clavell, va avea premiera în România la 27 februarie, a anunţat Disney+. Serialul a fost creat de Rachel Kondo şi Justin Marks şi îi are ca protagonişti pe producătorul Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis şi Anna Sawai, împreună cu o distribuţie japoneză emblematică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta va debuta cu două episoade, urmând ca un nou episod să aibă premiera în fiecare săptămână. De asemenea, Disney+ a lansat o nouă ilustraţie „Shōgun”. 

Acţiunea din „Shōgun” este plasată în Japonia anului 1600, în pragul unui război civil care va defini întregul secol. Producătorul Hiroyuki Sanada joacă rolul Lordului Yoshii Toranaga, care se luptă pentru viaţa sa în timp ce duşmanii săi din Consiliul Regenţilor se unesc împotriva sa. Când o corabie europeană misterioasă este găsită abandonată într-un sat de pescari din apropiere, căpitanul ei, englezul John Blackthorne (Cosmo Jarvis), poartă cu el secrete care l-ar putea ajuta pe Toranaga să încline balanţa puterii şi să distrugă influenţa extraordinară a duşmanilor lui Blackthorne - preoţii iezuiţi şi negustorii portughezi. Destinele lui Toranaga şi Blackthorne devin strâns legate de traducătoarea lor, Toda Mariko (Anna Sawai), o nobilă creştină misterioasă şi ultima dintr-un neam dezonorat. În timp ce îşi slujeşte stăpânul în mijlocul acestui peisaj politic tensionat, Mariko trebuie să reconcilieze noua ei legătură cu Blackthorne, angajamentul ei faţă de credinţa care a salvat-o şi datoria faţă de răposatul ei tată.

„Shōgun” prezintă o distribuţie japoneză foarte apreciată, o premieră pentru o producţie americană, inclusiv Tadanobu Asano în rolul lui Kashigi Yabushige, un trădător notoriu şi un apropiat al lui Toranaga; Hiroto Kanai în rolul lui Kashigi Omi, tânărul conducător al satului de pescari unde a fost găsită nava lui Blackthorne; Takehiro Hira în rolul lui Ishido Kazunari, un birocrat puternic care este principalul rival al lui Toranaga; Moeka Hoshi în rolul lui Usami Fuji, o văduvă care trebuie să-şi găsească un nou scop în mijlocul luptei domnului său; Tokuma Nishioka în rolul Toda Hiromatsu, generalul de încredere şi cel mai apropiat prieten al lui Toranaga; Shinnosuke Abe în rolul Toda Hirokatsu („Buntaro”), soţul gelos al lui Mariko; Yuki Kura în rolul lui Yoshii Nagakado, fiul impetuos al lui Toranaga cu o dorinţă puternică de a-şi dovedi valoarea; Yuka Kouri în rolul lui Kiku, o curtezană renumită pentru măiestria sa artistică în toată Japonia şi Fumi Nikaido în rolul lui Ochiba no Kata, mama venerabilă a moştenitorului care nu se va opri de la nimic pentri a pune capăt lui Toranaga şi ameninţării acestuia la adresa puterii fiului ei.

„Shōgun” este creat pentru televiziune de Rachel Kondo & Justin Marks, Marks fiind showrunner şi producător executiv alături de Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca şi Kondo. Serialul este produs de FX Productions.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.