Scenaristul, producătorul şi regizorul Sean Baker a fost, joi seară, protagonistul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri organizate via Skype la finalul proiecţiei peliculei „The Florida Project” din cadrul American Independent Film Festival. El a vorbit despre lungmetrajul care îi are în rolurile principale pe Willem Dafoe, Brooklynn Prince şi Bria Vinaite, despre maniera de filmare şi lumea pe care a descoperit-o odată cu această producţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci ani i-au trebuit lui Baker să găsească locul unde avea să filmeze „Florida Project” în vara anului 2016. Pe parcursul aceleiaşi perioade, povestea a cunoscut modificări - oameni întâlniţi de cineast au inspirat personaje, iar scena de final a fost completată de improvizaţii.

„Pe tot parcursul acestui timp am ţinut legătura cu cei din comunitatea din Kissimmee (Florida). Iniţial, era vorba despre o mamă  şi o fiică şi despre sacrificiile pe care părintele le face pentru copil”, a povestit Baker.

Însă povestea a fost îmbogăţită de personajele reale întâlnite.

Cineastul l-a cunoscut pe managerul Magic Castle, sursa de inspiraţie pentru personajul Bobby jucat de Willem Dafoe, care a fost nominalizat pentru rolul său din acest film la premiile Globurile de Aur, SAG, BAFTA şi Oscar.

„Ne-a deschis noi orizonturi. John a fost foarte generos cu timpul lui, foarte deschis, iar când Willem a venit în oraş i-a acordat tot timpul de care a avut nevoie. Willem a stat mult de vorbă cu el şi a fost absorbit”.

Privind relaţia lui cu distribuţia, în mare parte formată din amatori, cu echipa de filmare şi cu oamenii din comunitate, Baker a explicat: „Veneam din afara acelei lumi. Nu ştiam nimic despre ea. Am analizat mult, am vorbit cu oamenii. Ai scenariul, dar nu eşti blocat în el. Este ca o anchetă jurnalistică”.

La premiera filmului au participat aproape toţi dintre cei care au ajutat la realizarea filmului. „Reacţiile au fost foarte bune. Şi încă păstrăm legătura cu cei de acolo, cei care trăiesc în moteluri”.

Pentru că lungmetrajul suprinde prin modul în care a fost filmat, regizorul a mărturisit că şi-a dorit ca imaginile să fie precum nişte cărţi poştale, „să fie organice”. „Totul era simetric şi am simţit că pentru acest film - în acel mediu - trebuie captat totul”.

„Cred că este ceva ce mulţi cineaşti nu iau destul de în serios - aspectul conservării”, a mai spus el.

Cea de-a doua ediţie a American Independent Film Festival a avut loc la Bucureşti între 27 aprilie şi 3 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.