Opt scurtmetraje semnate de nouă cineaşti sunt incluse în ciclul „Te iubesc nebuneşte” propus de Institutul Cervantes pentru luna iulie. Titlul face trimitere la celebrul cântec „Te estoy amando locamente” interpretat Las Grecas în anii 1970.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate filmele vor fi disponibile pe canalul de Vimeo al Institutului Cervantes timp de 48 de ore, începând cu ora 21:00 din ziua programată.

Scurtmetrajele care fac parte din acest ciclu oferă poveşti personale despre identitatea de gen, poveşti care se petrec în Chile, Columbia, Argentina şi Spania, şi sunt reflecţii, mărturii şi portrete ce îndreaptă atenţia către realităţi subreprezentate în cinematografie şi alte arte.

La nivel formal, varietatea propunerilor cinematografuce este remaracabilă, de la experiment - în cazul „SNAP” - până la documentar ca exerciţiu arheologic („Una dedicatoria a lo bestia”) sau portretizări de personaje delicate şi afectuoase, care însă nu ignoră realitatea dură („Alma” şi „Víctor XX”).

Program

6 iulie: „Una dedicatoria a lo bestia/ O nebunie de dedicaţie” (2019), de Nucbeade
9 iulie:  „Después también/ Şi după” (2019), de Carla Simón
13 iulie: „Su” (2019), de Laia Foguet
16 iulie: „Víctor XX” (2015), de Ian de la Rosa
20 iulie: „Cantando en las azoteas/ Cântând de pe acoperişuri” (2017), de Enric Ribes
23 iulie: „Snap” (2018), de Felipe Elgueta şi Ananké Pereira
27 iulie: „Alma/ Suflet” (2018), de Santiago León Cuéllar
30 iulie: „El cuerpo de la mujer sin sombra/ Corpul femeii fără umbră” (2021), de Tamara García Iglesias

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.