Aniversarea a 40 de ani de la premiera filmului ”Taxi Driver” (”Şoferul de taxi”) va fi sărbătorită, în 21 aprilie, la festivalul de film de la Tribeca, printr-o proiecţie de gală la care vor participa regizorul Martin Scorsese, scenaristul Paul Schrader, precum şi vedetele Robert De Niro, Jodie Foster şi Cybill Shepherd.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansat în 1976, ”Taxi Driver”, cunoscut mai ales ca filmul în care De Niro rosteşte celebra replică “You talking to me?”, a avut patru nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, şi a caştigat premiul Palme d’Or la festivalul de film de la Cannes. A fost inclus de revista Time în lista celor mai bune 100 de filme din toate timpurile.

“Taxi Driver este unul dintre cele mai strălucite şi mai tulburătoare filme făcute vreodată şi este motivul pentru care m-am apucat de cinematografie. A avut un impact de neşters asupra culturii pop, iar calităţile sale îl plasează printre cele mai memorabile pelicule din istoria filmului”, a declarat Jane Rosenthal, co-fondator al festivalului de film de la Tribeca, relatează The Guardian.

De Niro, de asemenea co-fondator al festivalului, a spus, la rândul său, că proiectarea filmului la acest eveniment este o mare onoare: “Am fost foarte mândru să lucrez la acest film alături de Marty, Jodie, Harvey, Cybill, Paul, Michael şi Julia, precum şi de extraordinara echipă de filmare. Şi astăzi am acelaşi sentiment de mândrie.”

Cu această ocazie, ”Taxi Driver” devine cel de-al treilea film al lui Scorsese care are parte de o aniversare specială la festivalul de la Tribeca, după ”King of Comedy” (”Regele Comediei”), în 2013 şi ”Goodfellas” (”Baieţi Buni”), anul trecut.

Cea de-a 15-a ediţie a festivalului de film de la Tribeca va avea loc în perioada 13-24 aprilie în New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.