Şcoala de samba Portela a fost încoronată campioană a Carnavalului de la Rio 2017, miercuri, reuşind prima sa victorie după o pauză de 33 de ani, cu o paradă spectaculoasă, care a subliniat importanţa pe care o au râurile pentru echilibrul mediului înconjurător, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre uriaşele care alegorice ale sale a reamintit spectatorilor impactul pe care l-a avut asupra mediului fisurarea barajului de pe râul Doce în 2015, care a cauzat cea mai gravă catastrofă ecologistă din istoria Braziliei.

Accidentul a dus la prăbuşirea minei Samarco, un joint-venture între cea mai mare companie minieră din lume, BHP Billiton Ltd, şi cel mai mare exploatator de minereuri din lume, Vale SA, a ucis nouă persoane şi a acoperit două state braziliene cu un strat gros de nămol şi deşeuri miniere.

Costumele îndrăzneţe ale celor 3.400 de dansatori ai şcolii de samba Portela au făcut senzaţie pe Sambadromul din Rio de Janeiro, creând impresia unei ape curgătoare. Altele au descris civilizaţiile străvechi care au apărut pe malurile râurilor braziliene şi vieţuitoarele care trăiesc în acestea. Un car alegoric al şcolii Portela a inclus dansatori costumaţi în aligatori.

Juriul a acordat şcolii Portela un punctaj de 269,9 puncte pentru această paradă spectaculoasă.

Pe locul al doilea s-a clasat şcoala de samba Mocidade Independente.

Portela este una dintre cele mai vechi şcoli de samba din Rio de Janeiro şi a fost înfiinţată în 1923.

Deşi nu a mai câştigat titlul de campioană a Carnavalului din Rio din anul 1984, Portela deţine 22 de titluri în această competiţie, mai mult decât oricare altă şcoală de samba din metropola braziliană.

Ediţia din acest an a Carnavalului din Rio de Janeiro a fost însă marcată de două accidente: 20 de persoane au fost rănite atunci când un car alegoric s-a izbit de o barieră de securitate, iar alte 12 au fost accidentate după prăbuşirea unei pasarele a unui car alegoric, provocând căderea de la mare înălţime a dansatorilor.

În fiecare an, peste 3.000 de dansatori de la 12 şcolii de samba se întrec pe străzile metropolei braziliene pentru a obţine titlul de cea mai bună şcoală de samba la Carnavalul de la Rio de Janeiro.

În 2016, campioana Carnavalului de la Rio de Janeiro a fost desemnată şcoala de samba Mangueira.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.