Scenarista cubaneză Delia Fiallo, considerată "mama telenovelelor" care s-a aflat la originea succeselor internaţionale precum serialul "Cristal", a murit marţi la Miami la vârsta de 96 de ani, a confirmat nora ei, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pionieră a acestui gen de serial romantic ultrapopular în America Latină, Delia Fiallo, a cărei carieră a început la mijlocul secolului trecut, a mărturisit pentru AFP, într-un interviu din 2018, că vrea ca lumea să-şi amintească de ea "ca de o persoană care a iubit mult şi care a fost foarte iubită".

Nora sa, Odalis Baez, a confirmat decesul pentru AFP.                

Considerată "mama telenovelelor" de fanii săi, Delia Fiallo a marcat prin scenariile sale cultura populară hispano-americană din a doua jumătate a secolului al XX-lea. 

Ea şi-a început cariera în 1950 cu telenovele radiofonice, înainte de a scrie în 1957 primul scenariu destinat televiziunii.        

Delia Fiallo a lucrat cu posturile de televiziune venezuelene, după ce a părăsit regimul comunist cubanez pentru Miami în 1966, la seriale precum "Lucrecita" în 1967, sau la succesele mondiale precum "Emeralda", "Leonela", "Cristal" şi "Kassandra". 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.