Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfăşoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta şi aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00, un documentar, trei filme româneşti, trei thrillere şi o comedie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesul la filme este gratuit pentru public. 

Program

Luni, 4 septembrie - „My journey to Romania – Letter from Timişoara”, regia: Florin Iepan, detalii: AG, premiera în România 2023, România, 62 min.

Sinopsis: Filmul este despre Timişoara văzută prin ochii norvegianului Christoffer, nepotul celebrului ziarist şi scriitor Jahn Otto Johansen care în anii ‘80 a făcut o călătorie în România şi a scris o carte despre ţara noastră. Filmul urmăreşte călătoria lui Christoffer pentru prima dată în Timişoara. Christoffer îşi propune să vadă ce este România astăzi după 30 de ani de la vizita bunicului şi încearcă să înţeleagă interacţiunea şi contribuţia la viaţa socială, politică, economică şi culturală din prezent a principalelor etnii din viitoarea capitală culturală a Europei. Este Timişoara un centru multietnic şi multireligios funcţional, un model de convieţuire pentru o Europă a minorităţilor?



„Crai nou” (2022), regia: Alina Grigore, detalii: N15, premiera în România 2022, România, 85 min. Premii: şase nominalizări la Premiile GOPO.
Sinopsis: Crai nou urmăreşte călătoria psihologică a unei tinere spre procesul ei de dezumanizare. În încercarea de a urma studii superioare şi a scăpa de violenţa familiei ei disfuncţionale, lrina se transformă din victimă în agresor ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie să o îndure. O experienţă sexuală ambiguă cu un artist, o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune şi să-şi urmeze scopul de a fugi la Bucureşti.

Marţi, 5 septembrie - „Nunţi, botezuri, înmormântări” (2022, România, r: Alexandru Lustig, cu: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, Şerban Pavlu, Anca Sigartău. Detalii: comedie, 121 min.)
Sinopsis: Cum e să-ncerci să câştigi un milion de euro şi să te alegi cu un milion de belelele? Nu-ţi rămâne decât să începi să plăteşti poliţe la ocazii festive: nunţi, botezuri, înmormântări.

Miercuri, 6 septembrie - „Metronom” (2022), regia: Alexandru Belc, detalii: AP12, premiera în România 2022, România, 93 min. Premii: Premiul Un Certain Regard pentru regie la Festivalul de Cannes, 7 nominalizări şi 4 premii la Premiile GOPO.

Sinopsis: În timp ce Ţiriac şi Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc şi scriu scrisori la emisiunea METRONOM de la Europa Liberă. Când el primeşte aprobarea să plece definitiv din ţară, împreună cu familia, ei ştiu că trebuie să se despartă, dar nu se aşteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viaţă.

Joi, 7 septembrie - „Ancheta unui scandal de stat / Enquête sur un scandale d'État” (2022), regia: Thierry de Peretti, detalii: AP 12, premiera în România 2022, Franţa, 121 min. Premii: Premiul Juriului pentru cea mai bună imagine la Festivalul internaţional de film de la San Sebastian 2021 (Claire Mathon), Unifrance Rendez-Vous Paris, Rendez-Vous With French Cinema - New York.

Sinopsis: Octombrie, 2015. Vama franceză confiscă şapte tone de canabis în inima capitalei, Paris. În aceeaşi zi, Hubert Antoine, un fost infiltrat de la narcotice, îl contactează pe Stéphane Vilner, un tânăr jurnalist al publicaţiei la Libération. El pretinde că poate demonstra existenţa traficului de stat condus de Jacques Billard, personaj de presă proeminent şi ofiţer de poliţie francez de rang înalt. Suspicios la început, tânărul jurnalist se scufundă în cele din urmă într-o anchetă care îl va duce în cele mai întunecate colţuri ale Republicii.

Vineri, 8 septembrie - „Jucăria nouă / Le nouveau jouet” (2023), regia: James Huth, AG, premiera în România 2023, Franţa, 112 min.

Sinopsis: Sami trăieşte fericit într-un cartier din suburbii alături de soţia sa, care aşteaptă un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajează ca paznic de noapte într-un magazin cu produse de lux, deţinut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franţa. De ziua fiului său, Alexandre, Philippe inaugurează raionul de jucării al magazinului şi îi spune acestuia că poate lua orice îşi doreşte. Alexandre îl alege pe Sami drept noua sa jucărie. Filmul este inspirat de comedia clasică „Le Jouet” din 1976, regizată de Francis Veber.

Sâmbătă, 9 septembrie - „Kompromat” (2023), regia: Jérôme Salle. Detalii: N15, premiera în România în 2023, Franţa, 127 min.

Sinopsis: Un diplomat francez care lucrează în Siberia este arestat pentru deţinerea de pornografie infantilă şi aruncat în închisoare. Inspirat din fapte reale, filmul urmăreşte încercările eroului de a evada, în condiţiile în care guvernul propriei ţări pare că l-a abandonat.

Duminică, 10 septembrie - „Conspiraţie la Cairo / Cairo conspiracy” (2022), regia: Tarik Saleh. Detalii: N15, premiera în România 2022, Suedia, 126 min. Premii: Nominalizat la Palme d'Or şi pentru Cel mai bun scenariu al Festivalul de Film de la Cannes, nominalizat pentru Cel mai bun film străin la Premiile César.

Sinopsis: Un thriller politic plasat în Universitatea Al-Azhar din Cairo, epicentrul puterii în islamul sunnit. Adam, fiu de pescar, este primul din familia lui care primeşte o bursă de studii la Al-Azhar. În prima zi a noului an universitar, Marele Imam se prăbuşeşte şi moare în faţa studenţilor adunaţi în curtea moscheii. O serie de evenimente îl aduc pe Adam în mijlocul luptelor neînduplecate pentru putere, în care sunt implicate serviciile secrete egiptene. Încercând să se infiltreze ca spion în intrigile politice de la universitate, Adam este prins între interesele celor mai mari şi reala lui credinţă într-o lume mai bună.

Evenimentul organizat de Primăria Sectorului 3 perseverează în ceea ce şi-a propus de la bun început: să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor şi să apropie publicul larg de filmul european şi de filmul de autor, în general. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 m², Cinema în aer liber oferă o calitate a proiecţiei întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Deşi pe insulă, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condiţiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.