Zeci de maşini de cinema au luat cu asalt unul dintre pavilioanele Salonului Auto de la Paris, care îşi deschide în acest weekend porţile pentru vizitatori. De la superbolizii spionului James Bond, pâna la Cadillac-ul de neuitat al vânătorilor de fantome şi maşina timpului DeLorean a lui Marty McFly, toate aceste autoturisme promit o călătorie în istoria cinemaului, a cailor putere şi design-ului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia ”Acţiune! Autoturismele de cinema” a fost organizată în colaborare cu Aston Martin, deşi producătorul britanic este absent de la cel mai mare salon auto european, dar şi cu implicarea studioului Canal+ şi a Federaţiei Cascadorilor Francezi de Film (FCFC).

De asemenea, printre autoturismele care pot fi admirate se numără nu mai puţin de 11 modele ale producătorului Renault, care are o legătură veche de mai bine de un veac cu filmele franceze. Vizitatorii pot admira inclusiv modelul Florida, folosit în anii '60 de Brigitte Bardot, dar şi un taxi Renault 11 condus chiar de spionul James Bond pe străzile din Paris în ”A View to a Kill”.

Într-un colţ al expoziţiei îşi face simiţită prezenţa decapotabila din ”Austin Powers 2: Spionul care mi-a tras-o”, folosită de către spionul britanic pentru a călători înapoi în timp în căutarea rivalului său Dr. Evil.

Însă Austin Power nu este singurul spion prezent la expoziţia autoturismelor de cinema, unde cele mai multe priviri se opresc asupra bolizilor Aston Martin din ”Spectre” şi ”Quantum of Solace”. Supercar-ul Aston Martin DBS V12 păstrează încă distrugerile lăsate în urmă de spionul James Bond, după o urmărire pe drumurile italiene prăfuite din Siena.

De la expoziţie nu putea să lipsească nici Sally Carrera din binecunoscuta animaţie ”Cars”, un Porsche 911 Carrera 2002 care îi cade cu tronc eroului Fulger McQueen.

Mr Bean şi-a adus la expoziţie autoturismul Mini 1000, care apare în comedia ”Vacanţa lui Mr Bean” (2007). Binecunoscutul British Leyland Mini este condus de îndrăgitul comediant pe străzile ploioase ale Londrei, înainte ca Mr Bean să câştige o călătorie cu trenul la Cannes, care se va complica peste măsură.

De la expoziţie nu lipsesc nici modele mai noi, inclusiv un Citroen DS 20 Pallas folosit de către Patrick Jane în serialul poliţist ”Mentalistul”.

Autoturismul Ecto-1 din ”Ghostbusters” a venit la Salonul Auto de la Paris cu tot cu doi vânători de fantome newyorkezi, care s-au plimbat prin numeroasele pavilioane ale expoziţiei în căutarea fantomelor ascunse în noile concepte revoluţionare prezentate de producătorii auto. Binecunoscuta maşină a vânătorilor de fantome este un Cadillac Miller-Meteor, cumpărat de dr. Ray Stantz după ce a ipotecat locuinţa mamei sale pentru a-şi îndeplini visul de a prinde fantomele care terorizează metropola New York.

La expoziţie a apărut inclusiv maşina timpului DeLorean din renumita franciză ”Înapoi în Viitor”, pe care adolescentul Marty McFly a folosit-o pentru a se întoarce în trecut şi a repara consecinţele negative pe care le are călătoritul în timp „asupra viitorului.

DeLorean-ul construit de excentricul om de ştiinţă Emmett ”Doc” Brown” funcţionează în film pe baza unui reactor cu plutoniu, care produce o cantitate uriaşă de energie electrică. Deşi în realitate modelul DeLorean DMC-12 nu este dotat cu tehnologia călătoritului în timp, design-ul autoturismului rămâne unul interesant, cu uşile ”fluture” şi consola acoperită de instrumentele folosite în Hollywood-ul anilor '80 pentru a simula cel puţin o călătorie înapoi în viitor alături de eroul Marty McFly.

Organizatorii expoziţiei nu au uitat să aducă nici Jepp-ul Wrangler Sahara 1993, care a fost atacat de dinozaurii carnivori din ”Jurrasic Park”. De asemenea, Optimus Primus şi-a adus Chevrolet-ul Camara SS din ”Transformers”, iar bolizii din ”Fast and Furious” au fost nelipsiţi de sub lumina reflectoarelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.