Sally Kellerman, care a fost nominalizată la Oscar pentru rolul secundar Margaret „Hot Lips” Houlihan în filmul „MASH” de Robert Altman, a murit joi, în Woodland Hills, California, la vârsta de 84 de ani, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agentul ei Alan Eichler a confirmat decesul iar fiica ei Claire a adăugat că suferea de demenţă de cinci ani. 

Printre alte roluri: în „The Player” al lui Altman, profesoară în „Back to School” al lui Rodney Dangerfield şi ofiţer al Flotei stelare în „Star Trek”, episodul „Where No Man Has Gone Before”.

Kellerman a mai apărut în 1970 în „Brewster McCloud”, de Robert Altman, în care a jucat alături de Bud Cort şi Michael Murphy. În acest film, care nu avea o naraţiune convenţională, Kellerman a interpretat-o pe Louise, mama personajului lui Cort, Brewster. 

Apoi a jucat alături de Alan Arkin în „Last of the Red Hot Lovers” de Gene Saks. A făcut echipă cu James Caan în „Slither” din 1973, în care a jucat o vrăjitoare, şi a apărut în versiunea muzicală a „Lost Horizon”. 

Kellerman a făcut din nou echipă cu Arkin, alături de Mackenzie Phillips, pentru filmul „Rafferty and the Gold Dust Twins” în 1975. A făcut parte din distribuţia filmului „The Big Bus”. 

La începutul anilor 1980, Kellerman a început să apară într-o serie de filme TV, printre care „Big Blonde”, bazat pe povestea lui Dorothy Parker, şi „September Gun”, un western în care o interpreta pe Madam Queen.

Cartea ei de memorii „Read My Lips: Stories of a Hollywood Life” a fost publicată în 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.