Actorul britanic Sacha Baron Cohen a dat în judecată o companie americană ce produce şi vinde produse pe bază de canabis deoarece s-a folosit de personajul Borat pentru a-şi face reclamă în Massachusetts.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fictivul jurnalist kazah a apărut într-o reclamă la Solar Sustainable Cannabis, alături de textul „It's Nice!”, binecunoscută replică a sa.

În documentele depuse este precizat că Baron Cohen nu a folosit vreodată canabis şi că nu ar face reclamă drogului pentru nicio sumă de bani. El cere daune în valoare de cel puţin 9 milioane de dolari. Compania nu a răspuns încă.

În procesul deschis luni în Massachusetts, Solar Therapeutics este acuzată că a încălcat drepturile de autor şi că a făcut reclamă falsă.

Avocatul lui Baron Cohen susţine că această companie a făcut o încercare folosindu-se de actor, gândindu-se că el nu va vedea reclama vreodată. Panoul publicitar din Massachusetts a fost înlăturat între timp.

Reprezentantul actorului a spus că, în viziunea lui Baron Cohen, canabisul, încă ilegal în unele state din SUA, nu este o alegere sănătoasă. El a adăugat că vedeta nu a făcut vreodată reclamă în SUA sau Marea Britanie de teamă că asta „i-ar slăbi credibilitatea ca actor şi ca activist social serios”.

Potrivit avocatului, Baron Cohen a refuzat anterior 4 milioane de dolari oferiţi ca să apară într-o reclamă pentru o maşină.

„Canabisul rămâne un produs controversat pentru care domnul Baron Cohen nu are vreun interes să îl promoveze”, se arată în documente. Născut într-o familie de evrei ortodocşi, Baron Cohen „este mândru de moştenirea sa culturală, nu vrea să fie implicat în controversa aprinsă din comunitatea evreilor ortodocşi - dacă poate fi folosit sub regulile, obiceiurile şi tradiţiile evreieşti”.

Canabisul pentru utilizare medicinală şi recreaţională este legal în Massachusetts.

Borat Sagdiyev a apărut prima dată în show-ul „The Ali G” al lui Baron Cohen şi a avut apoi propriul film, în 2006, „Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan”, nominalizat la Oscar pentru scenariu.

Personajul a revenit pe marile ecrane anul trecut, în „Borat Subsequent Moviefilm”, pentru care actorul, care a fost şi scenarist şi producător, a fost premiat cu un Glob de Aur. Lungmetrajul a fost nominalizat şi la două categorii ale premiilor Oscar 2021 - scenariu şi actriţă în rol secundar (Maria Bakalova).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.