Vaticanul i-a tratat luni pe noii recruţi ai forţelor sale de poliţie şi ai Gărzii Elveţiene cu bere şi floricele de porumb la o proiecţie specială a filmului „The Greatest Beer Run Ever”, completată de o întâlnire cu una dintre vedetele sale - Russell Crowe, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Crowe, aflat în Italia pentru Festivalul de Film de la Roma, a fost prezent în sala mică de proiecţie a Vaticanului - care găzduieşte aproximativ 50 de persoane - pentru a saluta publicul între două proiecţii consecutive.

Filmul are loc în New York şi Vietnam în 1967 şi se bazează pe povestea adevărată a lui John „Chickie” Donohue care le aducea cutii de bere celor care se luptau pe frontul din Vietnam. 

Donohue este interpretat de Zac Efron, iar Crowe joacă rolul fotografului de război Arthur Coates. Bill Murray joacă rolul unui veteran din Al Doilea Război Mondial, super-patriotic, care conduce barul din cartierul Inwood din Manhattan.

Evenimentul de la Vatican a fost organizat de părintele Andrew Small, un oficial al Comisiei pentru Protecţia Minorilor a Vaticanului, care are o apariţie cameo în rolul unui preot paroh de cartier.

Filmul este o comedie-dramă al cărei fundal este modul în care războiul a divizat profund familiile americane şi societatea în general.

În film, Donohue a purtat şi un rozariu de la o mamă din cartier pentru a-l oferi fiului ei din Vietnam, dar el a fost ucis înainte ca Donohue să-l poată găsi.

În timp ce filmul a fost proiectat luni, părintele Small a mers la reşedinţa din apropiere a Papei Francisc, iar papa a binecuvântat câteva zeci de mătănii care au fost dăruite celor de la proiecţie.

Mai târziu, Crowe a vizitat Bazilica Sf. Petru şi i s-a permis să vadă de aproape "Pieta" lui Michelangelo, aflată în spatele geamului antiglonţ care sigilează o capelă laterală unde este expusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.