Muzicianul britanic Rod Stewart, cunoscut pentru hituri precum "Maggie May", a vândut drepturile de publicare şi de înregistrare a muzicii din catalogul său pentru aproape 100 de milioane de dolari, a anunţat joi Wall Street Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit cotidianului economic american, pentru această sumă, compania Iconic Artists Group a omului de afaceri Irving Azoff a achiziţionat drepturile asupra catalogului lui Stewart, precum şi anumite drepturi asupra numelui şi imaginii sale.

Vestea survine la mai puţin de o săptămână după ce Sony a anunţat o tranzacţie de mare succes pentru a achiziţiona jumătate din drepturile de înregistrare şi de publicare a catalogului lui Michael Jackson de la moştenitorii acestuia.

The New York Times a estimat valoarea catalogului cântăreţului care a semnat "Thriller" la 1,2 miliarde de dolari sau mai mult, iar potrivit Billboard, Sony a plătit cel puţin 600 de milioane de dolari.

În ultimii ani, drepturile muzicale au devenit o piaţă înfloritoare în urma unui val de vânzări care au permis unor artişti precum Bob Dylan, Bruce Springsteen şi Neil Young să obţină profit din cataloagele lor.

Acestea sunt active atractive, pe termen lung, pentru investitori, în epoca streaming.

Deţinătorii drepturilor de publicare a unui cântec primesc o recompensă financiară pentru fiecare difuzare, vânzarea de albume sau utilizarea în publicitate şi filme. Drepturile de înregistrare reglementează reproducerea şi distribuirea operelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.