Rochia mulată pe care Marilyn Monroe a purtat-o la o aniversare publică a lui John F. Kennedy, în timpul căreia celebra actriţă i-a cântat ”Happy Birthday” fostului preşedinte american în 1962, a fost vândută cu 4,8 milioane de dolari, joi, la o licitaţie organizată la Los Angeles, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această rochie cu paiete, creată de designerul Jean Louis, a fost cumpărată de un colecţionar privat a cărui identitate nu a fost dezvăluită, au precizat reprezentanţii casei Julien's Auctions, organizatoarea licitaţiei. Rochia fusese estimată la 3 milioane de dolari.

Cu o culoare care se apropia foarte mult de nuanţa pielii, rochia era atât de strâmtă încât oferea impresia că actriţa era goală.

Marilyn Monroe a purtat rochia cu ocazia celei de-a 45-a aniversări a preşedintelui American la un eveniment ce a avut loc în Madison Square Garden din New York. Actriţa a încetat din viaţă trei luni mai târziu, iar John F Kennedy a murit în anul 1963.

Rochia, realizată din mătase şi acoperită cu mărgele şi paiete, a fost vândută în anul 1999 la preţul de 1,25 de mlioane de dolari. 

Casa Julien's Auctions organizează în această săptămână o licitaţie în care sunt puse în vânzare diverse obiecte care au aparţinut lui Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe este una dintre celebrităţile ale căror obiecte personale se vând cu sume exorbitante la astfel de licitaţii. Rochia sa în nuanţa fildeşului, pe care a purtat-o în filmul ”Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch” (1955) a fost vândută în 2011 cu preţul record de 5,5 milioane de dolari.

Norma Jeane Baker s-a născut pe 1 iunie 1926 şi a devenit cunoscută sub numele Marilyn Monroe. La recomandarea managerilor de la studioul 20th Century Fox, a devenit Marylin Monroe, iar actriţa, modelul, cântăreaţa şi sex-simbolul anilor 1950 a avut o ascensiune fulminantă, după ce a pozat în câteva reviste.

După un debut modest în cinematografie, Marylin Monroe a jucat în filme precum ”Totul despre Eva”, alături de Bette Davis, "Niagara", în 1953, "Domnii preferă blondele", devenită una dintre comediile muzicale cele mai îndrăzneţe pentru acele vremuri. În filmul "Cum să te măriţi cum un milionar" a făcut echipă cu Lauren Bacall şi Betty Grable. Au urmat "Şapte ani de căsnicie", în 1955, iar în 1959 a turnat filmul care a devenit cel mai mare succes al carierei sale, "Unora le place jazzul", alături de Tony Curtis şi Jack Lemmon. În 1961, a jucat alături de Clark Gable şi Montgomery Cliff, în "Inadaptaţii". Scenariul filmului îi aparţine celui de-al treilea soţ al actriţei, scriitorul Arthur Miller.

Unele dintre cele mai faimoase fotografii ale sale au fost realizate de Douglas Kirkland în 1961, ca bonus pentru revista Look, ediţia aniversară - 25 de ani. În mai 1962, Marylin Monroe şi-a făcut ultima apariţie publică importantă, cântând "Happy Birthday, Mr. President" în cadrul petrecerii televizate ce a fost organizată în cinstea preşedintelui american John F. Kennedy.

A fost căsătorită cu James Dougherty timp de patru ani. Jucătorul de fotbal american Joe DiMaggio a fost al doilea soţ al actriţei. Au divorţat la 274 de zile după căsătorie. Pe 29 iunie 1956, Marylin Monroe s-a căsătorit cu Arthur Miller. Actriţa a reluat relaţia cu Joe DiMaggio după divorţul de dramaturgul american.

Înainte ca filmările la "Something's Got to Give" să fie reluate, Marylin Monroe a fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles, în dimineaţa zilei de 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.