Actorul american Robert De Niro va fi omagiat la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, pe 16 mai, în selecţia oficială, cu o proiecţie specială şi unică a filmului ”Hands of Stone”, regizat de cineastul venezuelean Jonathan Jakubowicz, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul spune povestea pugilistului panamez Roberto Duràn (interpretat de Edgar Ramirez) şi a antrenorului şi managerului său Ray Arcel (jucat de Robert De Niro), care îl va ajuta să obţină unele dintre cele mai mari succese din universul boxului profesionist în anii 1970 şi 1980, în special prin intermediul meciurilor sale legendare contra lui Sugar Ray Leonard.

”Sunt foarte fericit să revin la Cannes, mai ales cu «Hands of Stone», de care sunt foarte mândru şi care este un film formidabil. Aştept cu nerăbdare să îmi revăd prietenii din lumea întreagă pentru a petrece împreună momente cinematografice frumoase”, a spus De Niro.

Filmul ”Hands of Stone” este produs şi distribuit de Weinstein Company. 

Filmul ”Hands of Stone” va fi proiectat la Grand Théâtre Lumière din cadrul Palais des Festivals din Cannes, luni, 16 mai, la ora locală 22.00, în prezenţa actorului Robert De Niro, regizorului Jonathan Jakubowicz şi a actorilor Edgar Ramirez şi Ana de Armas. 

Robert De Niro a făcut parte din distribuţia a două filme recompensate cu Palmes d’or - ”Taxi Driver”, de Martin Scorsese, în 1976, şi ”Mission”, de Roland Joffé, în 1986. 

Starul american a fost nominalizat de şapte ori la premiile Oscar şi a câştigat de două ori acest trofeu, cu rolurile interpretate în filmele ”Naşul II”, de Francis Ford Coppola, în 1975, şi ”Taurul furios/ Raging Bull”, de Martin Scorsese, în 1981. 

A fost, de asemenea, preşedintele juriului oficial al Festivalului de la Cannes din 2011. 

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 11 - 22 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineastul australian George Miller.

Înfiinţat în 1946, Festivalul de Film de la Cannes este considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, fiind organizat în fiecare an în luna mai, la Palais des Festivals et des Congres.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.