Sir Ringo Starr, fostul baterist al formaţiei The Beatles, a renunţat la bătălia legală împotriva producătorului de jucării sexuale Ring O, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a susţinut că numele brandului Ring O seamănă prea mult cu numele său şi ar putea crea confuzii. 

Sir Ringo, în vârstă de 80 de ani, a argumentat că reputaţia sa ar fi avut de suferit dacă numele Ring O era înregistrat ca marcă de autorităţile americane. 

Dar el a retras plângerea după ce a ajuns la o înţelegere cu producătorii. 

Avocaţii săi au reclamat iniţial că brandul este "identic ca scriere, sunet, conotaţie şi pronunţie" cu numele său, care este deja o marcă. 

"Clienţii ar putea crede că cea mai nouă aventură a lui Starr sunt jucăriile sexuale - şi aceasta este o asociere pe care nu o vrea", se arată în documentele depuse în instanţă.

Potrivit înţelegerii, companiile pot folosi numele numai pentru produsele sexuale pentru adulţi şi spray-urile desensibilizante şi trebuie fie un spaţiu între "Ring" şi "O".

Numele "Ringo" este, de asemenea, înregistrat ca marcă comercială de diferite companii pentru o gamă largă de produse în Marea Britanie, de la mopuri şi biscuiţi, până la un inel vaginal contraceptiv hormonal.

Muzicianul englez Ringo Starr, fost baterist al trupei The Beatles, a devenit în 2018 cavaler al Coroanei Britanice pentru serviciile aduse industriei muzicale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.