Ridley Scott readuce pe ecrane al şaselea opus din franciza "Alien", continuarea filmului "Prometheus", şi totodată una dintre creaturile cele mai cunoscute ale cinema-ului fantastic, pentru o experienţă terifiantă cu "Alien: Covenant", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să ai un spirit sucit ca al meu, pentru a avea poftă să sperii oamenii în felul acesta", a glumit realizatorul britanic în vârstă de 79 de ani, care şi-a prezentat recent filmul la Paris.

Saga "Alien" este compusă din şase filme: "Alien" (Ridley Scott, 1979), "Aliens" (James Cameron, 1986), "Alien 3" (David Fincher, 1992), "Alien: Resurrection" (Jean-Pierre Jeunet, 1997), în ordine cronologică, de fiecare dată cu Sigourney Weaver în rolul Ripley, eroina care rezistă monştrilor. "Prometheus" (2012), care l-a avut ca regizor pe Ridley Scott, a lansat o nouă serie de filme consacrate lui Xénomorphe, această creatură extraterestră terifiantă creată de designerul elveţian HR Giger. Scopul: să povestească, înainte de evenimentele deja cunoscute, originile lui Alien. 

Filmul i-a dezamăgit puţin pe fani din cauza lipsei de senzaţii tari, Alien fiind aproape absent de pe ecran.

"Alien: Covenant", care reia aproape toate codurile genului, ar trebui să-i încânte. Acţiunea este foarte prezentă în acest lungmetraj care va avea premiera miercuri în Franţa şi în Elveţia, apoi în zilele următoare peste tot în lume: în Italia - joi, în Marea Britanie - vineri, în Belgia pe 17 mai, iar în Statele Unite pe 19 mai. 

Multe dintre secvenţe amintesc de cele din trecut. Una dintre ele este cea în care monstrul iese din corp uman, unde era fecundat. Această scenă este înspăimântătoare pentru privitor, sau din contră, fascinantă, după preferinţele fiecărui spectator.  

În rolul eroinei care va rezista bestiei este Katherine Waterston (cea care a jucat şi în filmele "Steve Jobs", "Les Animaux fantastiques").

Michael Fassbender ("Shame", "X-Men"), care a apărut şi în "Prometheus", va interpreta două roluri de android.

Pentru cea de-a treia saga a francizei, Ridley Scott recunoaşte că "cea mai mare capcană pe care trebuie să o evite este să nu se repete". 

Ridley Scott, născut pe 30 noiembrie 1937, în Marea Britanie, este regizor, scenarist şi producător. Pentru filmul ”The Duellists” (1977) a fost recompensat cu premiul pentru debut la Festivalul de Film de la Cannes. A primit patru nominalizări la premiile Oscar: trei pentru regie - cu filmele ”Thelma & Louise” (1991), ”Gladiator” (2000) şi ”Black Hawk Down” (2001) - şi una în calitate de producător - pentru ”The Martian” (2015). A regizat şi alte filme celebre, precum ”Alien” (1979), ”Blade Runner” (1982), ”Hannibal” (2001), ”Kingdom of Heaven” (2005), ”American Gangster” (2007) şi ”Prometheus” (2012).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.