Revista The New Yorker îşi schimbă coperta pentru a aduce un omagiu cântăreţului Prince, care a murit, joi, la vârsta de 57 de ani, au anunţat editorii acestei publicaţii americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coperta numărului din 2 mai al revistei The New Yorker reprezintă o ilustraţie realizată de desenatorul şi graficianul Bob Staake. Imaginea de pe coperta publicaţiei americane prezintă un fond violet, pe care sunt desenate picături de ploaie. 

Coperta reprezintă o aluzie la titlul uneia dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul lui Prince - ”Purple Rain”. 

”Cântăreţul pop Prince a murit joi, la vârsta de 57 de ani, însă moştenirea lui va rămâne cu noi pentru multă, multă vreme”, au anunţat editorii revistei The New Yorker. ”Coperta pentru ediţia de săptămâna viitoare a revistei noastre, denumită «Purple Rain» şi realizată de Bob Staake, este un tribut pe care îl aducem unui mare artist”, au precizat editorii revistei The New Yorker. 

Prince a murit, joi, la vârsta de 57 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără cântece precum ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy” şi ”When Doves Cry”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

A câştigat şapte premii Grammy şi a cântat în pauza galei Super Bowl din 2007, realizând cu acea ocazie unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din cariera sa.

Albumele lansate de Prince s-au vândut în peste 100 de milioane de copii şi a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original cu single-ul ”Purple Rain”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.