Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) a anunţat noi reguli de eligibilitate pentru viitoarele premii Globurile de Aur, în ciuda faptului că NBC a anunţat la începutul anului că nu va transmite gala din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În conformitate cu noile reguli, filmele vorbite în altă limbă decât engleza vor putea concura la categoriile principale - cel mai bun lungmetraj dramă şi cel mai bun lungmetraj comedie -, după reacţiile negative stârnite anul trecut de faptul că „Minari” al lui Lee Isaac Chung nu a fost inclus.

Va fi permis şi lungmetrajelor animate să concureze în aceste categorii, atâta timp cât întrunesc şi celelalte condiţii de eligibilitate pentru a fi luate în considerare.

HFPA a mai anunţat că majoritatea membrilor au încheiat sesiunile de instructaj privind diversitatea, egalitate şi incluziunea.

Organizaţia a transmis că a adoptat un cod de etică reviziuit care interzice membrilor să accepte cadouri şi alte stimulente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.