Regizorul de origine chiliană Alejandro Amenábar, cunoscut pentru „The Others” (2001) şi „Mar Adentro” (2004), a început filmările pentru prima peliculă vorbită în spaniolă pe care o realizează în ultimii 14 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulat „Mientras dure la guerra”, din distribuţia filmului fac parte Karra Elejalde, în rolul Miguel de Unamuno, scriitor şi rector al Universităţii din Salamanca, şi Eduard Fernández, în rolul militarului Millán Astray, fondator al Legiunii spaniole.

„Am terminat de scris scenariul în urmă cu doi ani, fascinat de Unamuno, şi nu bănuiam atunci valabilitatea şi relevanţa figuirii lui astăzi”, a declarat Amenábar pentru El Pais.

Cel de-al şaptelea lungmetraj al lui Amenábar va fi filmat timp de opt săptămâni în Salamanca, Toledo, Chinchón (Madrid) şi Ţara Bascilor. Centrată pe personalitatea scriitorului, gânditor vizionar, pelicula spune povestea ultimelor şase luni din viaţa lui Unamuno, de la lovitura de stat pusă la cale de Francisco Franco până la moartea lui, pe 31 decembrie 1936.

Este pentru prima dată în ultimii 14 ani - de la „Mar Adentro”, premiat cu Oscar pentru „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” - când Amenábar realizează un film vorbit în limba spaniolă.

Scenariul este scris împreună cu Alejandro Hernández, care a mai lucrat la „Todas las mujeres”, „Caníbal”, „El autor” şi „1898. Los últimos de Filipinas”.

Filmările au fost întârziare de costurile mari necesitate, mai spune Amenábar. „Costă mult să faci film în Spania, şi mai mult, dacă este o dramă. În ţara asta, televiziunile private pariază pe comedii”. 

Filmul este produs de MOD, Fernando Bovaira şi televiziunea Movistar+.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.