Regina Elizabeth II a primit săptămâna trecută un trandafir Duce de Edinburgh pentru a marca 100 de ani de la naşterea prinţului Philip, care i-a fost soţ timp de 73 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trandafirul a fost un cadou din partea Societăţii hotricole regale (The Royal Horticultural Society), patronată de regină.

Botezat în memoria ducelui, trandafirul a fost plantat într-una dintre grădinile Castelului Windsor. 

În 1956, Alteţa Sa Regală a fondat The Duke of Edinburgh Award, descris drept „kit de cultivare prin propriile puteri”. Pentru fiecare trandafir Duce de Edinburgh vândut, va fi făcută o donaţie în sprijinul Living Legacy Fund al The Duke of Edinburgh Award.

Fondul va oferi ocazia tinerilor din diferite medii sociale de a obţine un premiu DofE. Fiecare trandafir cumpărat va ajuta la înfiinţarea de noi centre DofE, va intensifica sprijinul existent şi va sprijini la instruirea a mii de lideri şi voluntari.

Prinţul Philip s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu, şi a murit pe 9 aprilie 2021, la Castelul Windsor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.